А ви це знали? Навіщо досвідчені господині додають у спагеті каву

Найчастіше господині, які вирішили почастувати домашніх спагеті на гарнір, як соус використовують вершкове масло. Якщо ви теж так робите – зараз час для того, щоб проекспериментувати на кухні і приготувати неймовірно смачний соус, здатний відтінити смак пасти, передають Патріоти України.

Подробиці

Для цього вам потрібно підготувати базовий томатний соус.

Саме до нього і належить додати той незвичайний інгредієнт, завдяки якому страва розкриється з іншого боку, – кава.

Зробити це можна двома способами. У першому варіанті гранули розчиняють у курячому або яловичому бульйоні, після чого змішують із соусом.

Для другого методу слід заварити чашку свіжої кави та використовувати її як додатковий інгредієнт – це рішення підходить для тих, хто не любить розчинний продукт.

За словами експертів у кулінарній справі, кава відмінно поєднується зі спагеті та томатним соусом.

Він прибирає той надлишок кислоти, який неодмінно присутній у помідорах, і дарує готовій страві неперевершений аромат та оригінальну смакову нотку.

Один простий трюк зробить картопляне пюре "ресторанною" стравою

неділя, 29 червень 2025, 17:07

Легендарний шеф-кухар П'єр Коффман, володар трьох зірок Мішлен, поділився рецептом ідеального пюре у відео для BBC Maestro. Він закликає не нехтувати базовими принципами, адже саме вони визначають смак страви, передають Патріоти України. П'єр пояснює: ...

Хрустка картопля без фольги: Кухарка розкрила простий інгредієнт, який переверне ваші уявлення

неділя, 29 червень 2025, 11:30

Запечена картопля - проста страва, яку більшість готує "на автоматі". Але саме вона може стати кулінарним шедевром, якщо додати лише один секретний інгредієнт. І це - сіль, передають Патріоти України. Відомий кухар Сільвія Фонтейн поділилася лайфхаком,...