А ви це знали? Навіщо досвідчені господині кладуть у м'ясний бульйон бананову шкірку

При приготуванні м'яса смачним виходить щось одне: або шматок яловичини, або бульйон, у якому він варився, передають Патріоти України.

Але є хитрість, завдяки якій і те, і те виходить апетитним та смачним. Бульйон, наприклад, можна потім використовувати для приготування супу або борщу.

Плюс цього методу полягає й у часі, якийвитрачається на приготування страви — він скорочується у кілька разів. Навіть найдешевший і найжорсткіший шматок яловичини перетвориться на вишуканий делікатес.

У чому суть методу

М'ясо кладуть у каструлю та заливають водою. Туди ж додають шкірку від банана. Перед цим її слід ретельно промити водою.

Піну, яка утворюватиметься в процесі приготування, потрібно видаляти шумівкою.

Вже за 20-30 хвилин яловичина буде майже готова до подачі на стіл. За півгодини бананову шкірку можна дістати з каструлі. Замість неї до м'яса додають улюблені овочі та доводять м'ясо до готовності.

За фінальний результат можна не побоюватися: приготоване м'ясо, як і бульйон, не матимуть нічого спільного із бананом. Спосіб приготування запозичений у кухарів з Азії, де яловичину і баранину готують на "деках" з бананової шкірки,

А ви це знали? Як вичавити більше соку з лимона без зайвих зусиль

п’ятниця, 20 червень 2025, 7:14

Новий кулінарний лайфхак набирає популярності в соцмережах: всього 10 секунд у мікрохвильовці – і лимон стає набагато щедрішим на сік, передають Патріоти України. Кулінари та господині підтверджують: якщо покласти лимон у мікрохвильову піч на 8–10 секу...

Економія часу та максимум смаку! Лайфхак з кубиками масла для швидкого сніданку

п’ятниця, 20 червень 2025, 6:13

У ритмі сучасного життя ранок часто проходить у поспіху. Хочеться смачно поснідати, але на складне готування часу немає. Саме тут на допомогу приходить простий, але дуже ефективний кулінарний лайфхак — заморожені кубики вершкового масла, передають Патр...