А ви це знали? Навіщо досвідчені господині, коли варять буряки, додають хлібну скоринку

Навіщо додавати до буряку, який вариться хлібну скоринку? Справа в тому, що буряк під час варіння видає насичений запах, що в’їдається в посуд, заповнює кухню та інші приміщення, передають Патріоти України.

Подробиц

Щоб усунути запах, при варінні у буряки досвідчені господині додають хлібну скоринку.

Аромат навколо дійсно зміниться на краще, і каструлю не доведеться відмивати миючим засобом, щоб нейтралізувати запах буряків.

Є ще лайфхак, скориставшись яким можна скоротити час варіння буряка. Якщо овоч покласти в киплячу воду, то він буде варитись одну годину, а якщо в холодну – дві години.

Готові буряки слід помістити в холодну воду, так вони дійдуть до готовності і їх буде краще чистити.

Якщо ви варите борщ, то для збереження кольору рекомендуємо додати у воду ложку цукру або оцту.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...