А ви це знали? Навіщо досвідчені господині, коли варять буряки, додають хлібну скоринку

Навіщо додавати до буряку, який вариться хлібну скоринку? Справа в тому, що буряк під час варіння видає насичений запах, що в’їдається в посуд, заповнює кухню та інші приміщення, передають Патріоти України.

Подробиц

Щоб усунути запах, при варінні у буряки досвідчені господині додають хлібну скоринку.

Аромат навколо дійсно зміниться на краще, і каструлю не доведеться відмивати миючим засобом, щоб нейтралізувати запах буряків.

Є ще лайфхак, скориставшись яким можна скоротити час варіння буряка. Якщо овоч покласти в киплячу воду, то він буде варитись одну годину, а якщо в холодну – дві години.

Готові буряки слід помістити в холодну воду, так вони дійдуть до готовності і їх буде краще чистити.

Якщо ви варите борщ, то для збереження кольору рекомендуємо додати у воду ложку цукру або оцту.

Це вражає! Чому наш настрій починається у кишківнику та до чого тут вогонь - наукові факти

неділя, 28 грудень 2025, 11:39

Коли наші далекі предки вперше навчилися користуватися вогнем і готувати їжу, вони не просто зробили вечерю теплішою. Вони запустили процес, який змінив форму тіла, розмір мозку та, можливо, навіть наш емоційний світ. Про це розповіло видання Psycholog...

Що відбувається з мозком, коли ви відмовляєтеся від цукру - пояснюють лікарі

неділя, 28 грудень 2025, 10:09

Вчені вже давно попереджають: надмірне споживання доданого цукру шкодить мозку. Дослідження пов’язують солодку дієту з хронічним запаленням, інсулінорезистентністю та погіршенням пам’яті, а також зі зростанням ризику нейродегенеративних захворювань, зо...