А ви це знали? Навіщо досвідчені господині, коли варять буряки, додають хлібну скоринку

Навіщо додавати до буряку, який вариться хлібну скоринку? Справа в тому, що буряк під час варіння видає насичений запах, що в’їдається в посуд, заповнює кухню та інші приміщення, передають Патріоти України.

Подробиц

Щоб усунути запах, при варінні у буряки досвідчені господині додають хлібну скоринку.

Аромат навколо дійсно зміниться на краще, і каструлю не доведеться відмивати миючим засобом, щоб нейтралізувати запах буряків.

Є ще лайфхак, скориставшись яким можна скоротити час варіння буряка. Якщо овоч покласти в киплячу воду, то він буде варитись одну годину, а якщо в холодну – дві години.

Готові буряки слід помістити в холодну воду, так вони дійдуть до готовності і їх буде краще чистити.

Якщо ви варите борщ, то для збереження кольору рекомендуємо додати у воду ложку цукру або оцту.

Поради для приготування салатів восени

понеділок, 1 грудень 2025, 13:28

Осінь — час, коли садовина та теплі овочі змінюють своє обличчя: більше картоплі, моркви, цибулі, але менше свіжої зелені. Водночас є нові натуральні текстури та забезпечений багатший смак. Це чудовий період для салатів, які не просто освіжають, а живл...

Як кава впливає на сон? Ці факти можуть здивувати

понеділок, 1 грудень 2025, 9:44

Для одних кава - це початок дня, для інших - заряд енергії, який захищає від хвороб серця та післяобіднього спаду концентрації. Та виявляється, що, випивши свій улюблений напій, можна з насолодою подрімати. Це звучить парадоксально, адже як можна засну...