А ви це знали? Навіщо досвідчені господині в чай додають пшоно

Хто бував у Казахстані, той знає, що казахи мають традицію пити чай з пшоном. У чому користь чаю з пшоном і яких хвороб він допомагає, передають Патріоти України.

Навіщо в чай додають пшоно

Пшоно – дуже корисний продукт, багатий на вітаміни групи В1, В2, РР, магній, калій і фосфор. Останнього у пшоні більше, ніж у м’ясі. Чай з пшоном підвищує імунітет, має ранозагоювальні властивості, зміцнює кістки, виводить з організму токсини, покращує кровообіг, знижує тиск.

Такий чай можна пити для профілактики серцево-судинних захворювань, онкології, діабету, від застуди, при проблемах із ШКТ. Також чай з пшоном покращує стан шкіри та допомагає схуднути.

Помилка дорого коштуватиме! Чому не можна пити воду з чайника з накипом

вівторок, 13 травень 2025, 18:07

На жаль в більшості багатоквартирних будинків по трубам подається не надто якісна вода. І якщо у вас немає фільтра, з часом шкідливі речовини з неї утворюють неприємний накип на стінках чайника, передають Патріоти України. Пити воду з такого чайника не...

Є секрет! Як правильно варити квасолю, щоб вона не потемніла

вівторок, 13 травень 2025, 17:12

Варіння квасолі – досить довга та стомлива справа. Спочатку потрібно здійснити попереднє замочування бобових. Потім потрібно зварити квасолю у каструлі, передають Патріоти України. Варити квасолю потрібно щонайменше півгодини. А іноді й більше години. ...