А ви це знали? Навіщо досвідчені господині в чай додають пшоно

Хто бував у Казахстані, той знає, що казахи мають традицію пити чай з пшоном. У чому користь чаю з пшоном і яких хвороб він допомагає, передають Патріоти України.

Навіщо в чай додають пшоно

Пшоно – дуже корисний продукт, багатий на вітаміни групи В1, В2, РР, магній, калій і фосфор. Останнього у пшоні більше, ніж у м’ясі. Чай з пшоном підвищує імунітет, має ранозагоювальні властивості, зміцнює кістки, виводить з організму токсини, покращує кровообіг, знижує тиск.

Такий чай можна пити для профілактики серцево-судинних захворювань, онкології, діабету, від застуди, при проблемах із ШКТ. Також чай з пшоном покращує стан шкіри та допомагає схуднути.

Небезпечні напої для мозку: Експерти б’ють на сполох

четвер, 25 грудень 2025, 5:40

Регулярне вживання газованих напоїв, навіть без цукру, може підвищити ризик депресії та погіршити фізичне здоров’я. Особливо обережними мають бути жінки через підвищену чутливість до змін мікробіома, передають Патріоти України.

Ніколи не поєднуйте картоплю з цими продуктами! Вони можуть серйозно зашкодити вашому шлунку

середа, 24 грудень 2025, 23:10

Картопля - корисна, ситна та низькокалорійна, але неправильне поєднання з іншими продуктами може перетворити її на справжню травну бомбу. Експерти дієтологи попереджають: деякі комбінації викликають важкість у шлунку, сонливість та втому, передають Пат...