А ви це знали? Навіщо досвідчені господині замочують макарони перед варінням

Макарони є одним з найпопулярніших видів гарніру через свою невисоку вартість та швидкість приготування, передають Патріоти України.

Але при приготуванні навіть такого простого продукту можуть бути свої нюанси та хитрощі.

Подробиці

Зокрема, є правила приготування, які захищають страву від злипання під час варіння.

Також мало хто знає, що деякі досвідчені господині замочують макарони перед варінням.

У чому сенс цієї хитрощі?

Справа в тому, що попередні “водні процедури” допомагають відварити спагетті ще швидше. Як правило, час варіння виробник вказує на пакуванні макаронних виробів. Він може змінюватись від 6 до 12 хвилин залежно від виду продукту.

Якщо ж скористатися однією хитрістю, відварити макарони вийде буквально за 60 секунд.

Як це правильно зробити?

Візьміть містку ємність, в яку легко вдасться покласти порцію макаронів. Влийте достатню кількість води, щоб вона повністю їх покрила.

Потім залиште “відмокати” їх на кілька годин.

Після цього поставте каструлю на вогонь, посоліть, дочекайтеся кипіння і відваріть макарони.

Достатньо однієї хвилини для того, щоб смачний гарнір можна було подавати до столу.

А ви це знали? Навіщо промивати рис гарячою водою

понеділок, 21 квітень 2025, 7:15

Перед готуванням круп, зазвичай їх попередньо варто промити. Але не всі господині знають та дотримуються цього правила. А про промивання гарячою водою – зовсім невідомо, передають Патріоти України. Та все ж таки етап попередньої обробки шляхом промиван...

Як досвідчені господині роблять, щоб каша перестала пригоряти

понеділок, 21 квітень 2025, 5:40

У раціоні кожної людини мають бути каші. Вони смачні, ситні та корисні, передають Патріоти України. Якщо почати день з такої страви, то можна надовго запастися енергією і не відчувати голоду. Готуються каші зазвичай досить легко, але це не означає, що...