А ви це знали? Навіщо досвідчені господині замочують моркву у холодній воді

Свіжі овочі не завжди добре зберігаються, навіть якщо зберігати їх у холодильнику. Часто вони в’януть, через що чистити їх стає важко, передають Патріоти України.

Але господині знайшли вихід навіть із такої ситуації, завдяки чому дуже економлять і час, і гроші. Розкажемо про ці хитрощі. За час зберігання в коморі або на полиці холодильника овочі можуть дещо втратити у вазі та об’ємі.

В основному це стосується моркви та картоплі. Якщо почистити такі овочі ще більш менш можна, то натерти на тертку вже не можливо. Особливо, коли немає можливості поповнити запаси свіжих коренеплодів, то потрібно оновити старі.

Якщо овочі зів’яли

Овочі потрібно скласти у велику миску, залити холодною водою і залишити на 1-2 години у прохолодному темному місці.

Але таке довге перебування в воді, може значно вплинути на смакові якості овочів, краще не станеуть, тому щоб помітно покращити смак додайте у воду кілька ложок цукру.

Як досягти появи золотистої скоринки у курки

вівторок, 18 березень 2025, 13:09

Запечена в духовці курка повинна поєднувати дві кулінарні характеристики. Перша – це соковитість страви. Надмірна жорсткість та сухість м’яса – явища небажані. Друга важлива умова для того, щоб назвати курку ідеально приготовленою, – наявність апетитно...

Що додати в тісто для дерунів, щоб воно не темніло

вівторок, 18 березень 2025, 11:12

Ароматні та золотаві деруни з хрусткою скоринкою – це улюблена страва багатьох дорослих та дітей. Страва стає ще краще, якщо додати до неї трохи зелені та сметани, а деякі готують оладки з картоплі з додаванням м’яса і так, щоб виходив більш ситний пер...