А ви це знали? Навіщо досвідчені кухарі додають у котлетний фарш крохмаль

Для того, щоб котлети вийшли ідеальними, вони повинні бути не тільки смачними, але й красивими. Тому кулінари намагаються скласти список інгредієнтів таким чином, щоб страва могла зберегти свою апетитну форму, передають Патріоти України.

Подробиці

Іноді через певні помилки або некоректний рецепт котлети просто розповзаються по сковорідці під час смаження.

Найчастіше такий казус трапляється тому, що господині не додають зв’язуючий компонент.

Наприклад, багато хто перестав додавати до фаршу яйця, тому що через них котлети виходять занадто жорсткими, що псує смакове враження.

Додайте крохмаль

Якщо ви теж вирішили не додавати яйця, то крохмаль виступить як чудова їх заміна. Він допомагає поєднати всі компоненти фаршу, та тримати апетитну форму.

Варто враховувати, що крохмаль працює за принципом губки: при потраплянні до складу фаршу він позбавляє його від надлишку вологи.

Котлети не вийдуть твердими.

Більше того, вони чудово піднімуться, але збережуть свою м’яку текстуру.

На півкіло фаршу варто додати близько двох ложок крохмалю. Однак такі котлети не потрібно відразу смажити.

Щоб крохмаль розпочав свою роботу, йому потрібно приблизно півгодини. Залиште фарш настоятись, найкраще в холодильнику.

Варто включити в раціон! Допоможуть підвищити IQ: ТОП-12 продуктів, які зроблять ваш мозок "гострішим"

вівторок, 16 вересень 2025, 12:05

Наш мозок, як і все тіло, потребує правильного харчування, щоб працювати на повну силу. Деякі продукти не лише підтримують енергію, а й безпосередньо впливають на пам’ять, увагу та швидкість мислення, передають Патріоти України. Експерти наголошують, щ...

Буде смакота! Як приготувати ідеально хрустку картоплю - секрети від шеф-кухаря

вівторок, 16 вересень 2025, 10:23

Один інгредієнт навряд чи зможе перетворити смажену картоплю на ідеально хрустку, але є дві прості речі, які ви можете зробити під час приготування для кращих результатів. Це включає вибір правильного сорту картоплі, передають Патріоти України. Своїми ...