А ви це знали? Навіщо досвідчені кухарі додають у котлетний фарш крохмаль

Для того, щоб котлети вийшли ідеальними, вони повинні бути не тільки смачними, але й красивими. Тому кулінари намагаються скласти список інгредієнтів таким чином, щоб страва могла зберегти свою апетитну форму, передають Патріоти України.

Подробиці

Іноді через певні помилки або некоректний рецепт котлети просто розповзаються по сковорідці під час смаження.

Найчастіше такий казус трапляється тому, що господині не додають зв’язуючий компонент.

Наприклад, багато хто перестав додавати до фаршу яйця, тому що через них котлети виходять занадто жорсткими, що псує смакове враження.

Додайте крохмаль

Якщо ви теж вирішили не додавати яйця, то крохмаль виступить як чудова їх заміна. Він допомагає поєднати всі компоненти фаршу, та тримати апетитну форму.

Варто враховувати, що крохмаль працює за принципом губки: при потраплянні до складу фаршу він позбавляє його від надлишку вологи.

Котлети не вийдуть твердими.

Більше того, вони чудово піднімуться, але збережуть свою м’яку текстуру.

На півкіло фаршу варто додати близько двох ложок крохмалю. Однак такі котлети не потрібно відразу смажити.

Щоб крохмаль розпочав свою роботу, йому потрібно приблизно півгодини. Залиште фарш настоятись, найкраще в холодильнику.

Не робіть так! Головні помилки у приготуванні котлет

понеділок, 9 червень 2025, 6:09

Отримати пишні та соковиті котлети на обід – легко! Але важливо при цьому не допустити банальних помилок, які негативно впливають на структуру та смак страви, передають Патріоти України. Якщо не додавати вологий хлібний м’якуш у фарш, то про легкість м...

Велика небезпека! Який оселедець краще не купувати та чому - ви могли це не знати

понеділок, 9 червень 2025, 5:40

Оселедець - один з найулюбленіших продуктів на столі українців. Його додають до салатів, подають із цибулею, картоплею чи просто як закуску. Але не кожен такий продукт у магазині є безпечним. Який оселедець краще оминати та як вибрати гарний - читайте ...