А ви це знали? Навіщо досвідчені кулінари обдають окропом картоплю перед смаженням

Рідкісна господиня починає смажити картоплю без будь-яких додаткових маніпуляцій. Адже правильна обробка дозволяє значно збільшити ймовірність приготування смачної страви, передають Патріоти України.

Подробиці

Ми звикли до того, що картоплю вимочують перед смаженням у холодній воді. На цей процес можна виділяти цілу годину. При такому підході можна позбутися крохмалю, що робить картоплю легшою і апетитною.

Деякі господині люблять витрачати менше часу на попередню обробку, тому просто обдають подрібнений овоч потоком холодної води з-під крана. Це дозволяє прибрати певну частину крохмалю. Це не так ефективно, як у першому варіанті, але краще, ніж повна відсутність обробки.

Навіщо деякі кулінари обдають картоплю гарячою водою

Такий хитрий спосіб дозволить не лише знизити вміст крохмалю, а й якісно підготувати картоплю до подальшої термічної обробки.

Завдяки цьому у картоплі обов’язково з’являється скоринка, але всередині вона залишається ніжною і м’якою. Однак варто пам’ятати про те, що перед відправленням овоча на сковорідку варто його висушити, інакше надлишок води зіпсує блюдо.

Перевірте себе! ТОП-3 головні помилки господинь у приготуванні борщу

понеділок, 23 червень 2025, 17:12

Борщ є знаменитою стравою української кухні, яка славиться своїм надзвичайним смаком у всьому світі. Незважаючи на той факт, що існує величезна кількість рецептів приготування, багатьом до вподоби саме класичний варіант борщу, передають Патріоти Україн...

ТОП-5 помилок господарок, які роблять котлети несмачними

понеділок, 23 червень 2025, 16:09

Котлети є неймовірно смачною та апетитною стравою, проте деякі помилки здатні звести нанівець усі старання. При неправильному підході можна зіпсувати не лише смак м’яса, а й саму текстуру: котлети вийдуть тонкими та не соковитими, передають Патріоти Ук...