А ви це знали? Навіщо досвідчені кулінари обдають окропом картоплю перед смаженням

Рідкісна господиня починає смажити картоплю без будь-яких додаткових маніпуляцій. Адже правильна обробка дозволяє значно збільшити ймовірність приготування смачної страви, передають Патріоти України.

Подробиці

Ми звикли до того, що картоплю вимочують перед смаженням у холодній воді. На цей процес можна виділяти цілу годину. При такому підході можна позбутися крохмалю, що робить картоплю легшою і апетитною.

Деякі господині люблять витрачати менше часу на попередню обробку, тому просто обдають подрібнений овоч потоком холодної води з-під крана. Це дозволяє прибрати певну частину крохмалю. Це не так ефективно, як у першому варіанті, але краще, ніж повна відсутність обробки.

Навіщо деякі кулінари обдають картоплю гарячою водою

Такий хитрий спосіб дозволить не лише знизити вміст крохмалю, а й якісно підготувати картоплю до подальшої термічної обробки.

Завдяки цьому у картоплі обов’язково з’являється скоринка, але всередині вона залишається ніжною і м’якою. Однак варто пам’ятати про те, що перед відправленням овоча на сковорідку варто його висушити, інакше надлишок води зіпсує блюдо.

Як варити буряк всього 15 хвилин замість години

середа, 26 березень 2025, 8:15

Багато господинь переплачують, придбавши вже відварені буряки, замість того, щоб зварити овоч самостійно. На це є дві вагомі причини: процес варіння коренеплоду займає дуже багато часу і до того ж супроводжується неприємним запахом, передають Патріоти ...

Не робіть так! ТОП-3 неочевидні помилки, які можуть зіпсувати смак котлет

середа, 26 березень 2025, 6:13

Якщо домашні знають про те, що господиня планує готувати котлети, всі готуються до дегустації неймовірно смачної страви. Однак її занадто легко зіпсувати, зробивши не очевидні помилки. В чому вони полягають, передають Патріоти України. Багато хто намаг...