А ви це знали? Навіщо досвідчені кулінари зберігають вершкове масло у банці з водою

Не всім відомий спосіб зберігання вершкового масла у банці з водою і що він дає, передають Патріоти України.

Виявляється, ця хитрість рятує не тільки у тих випадках, коли немає холодильника. Таким чином ще можна покращити смакові якості продукту.

Подробиці

Ця хитрість відома здавна. Вже тоді помітили, що вершкове масло краще розкривається у стравах, якщо його підсолити.

Але мінус у тому, що великі кристали не розчиняються та хрумтять на зубах. Щоб уникнути цього, вершкове масло зберігають інакше.

Прибирають упаковку і брусок вершкового масла поміщають у банку з солоною водою. Пролежавши у воді деякий час, продукт набуває солонуватий присмак. Крім того, так рослинне масло відмінно зберігається без холодильника.

Мінус полягає у тому, що господині часто забувають і додатково солять страви, через що вони виходять пересоленими.

Тому важливо не забувати, що масло вже солоне, тому потрібно скоротити використання солі при приготуванні основної частини страви.

Розставлено крапки над "і": Пити воду під час їжі - здорова звичка чи серйозна помилка

четвер, 11 грудень 2025, 18:35

Багато хто вважає, що вживання води під час їди - це правильне розв'язання проблем з травленням. Згідно з цим популярним міфом, рідина розбавляє шлункову кислоту, уповільнюючи активність ферментів і призводячи до здуття живота. Це переконання настільки...

Це вражає! Періодичне голодування змінює мозок і мікробіом кишківника, – дослідження

четвер, 11 грудень 2025, 16:30

Нове дослідження китайських вчених показало, що дієта з періодичним обмеженням калорій може викликати значні зміни як у діяльності мозку, так і в складі кишкового мікробіому, передають Патріоти України. Це відкриття може стати ключем до ефективнішої бо...