А ви це знали? Навіщо господині обсмажують рис перед варінням

Говорять, що обсмажування гречки перед варінням дозволяє приготувати просто казково смачну кашу. Щодо інших круп, то подібним чином господині надходять перед приготуванням рису. Тільки обсмажують його не на порожній сковороді, а в олії з часником, передають Патріоти України.

Для приготування потрібно:

  • 1 склянка рису;
  • 3-4 ст. л. рослинної олії;
  • 2 зубчики часнику;
  • сіль, перець, спеції за смаком;
  • вода.

Як готувати

Промийте рис доти, доки вода після миття не виявиться прозорою. Потім крупу потрібно просушити, переклавши в сито або друшляк.

Поки стікає вода, очистіть і подрібніть ножем часник, розігрійте сковороду, налийте олію та обсмажте часникові часточки до зарум’янювання.

Коли часник засмажиться, зберіть його – він більше не потрібен, а в масло, що просочилося часником, перекладете підсохлий рис.

Обсмажуйте на середньому вогні, поки крупа не вбере олію і стане бурштиново-прозорою. Тепер можна посолити, додати спеції та залити рис кип’яченою водою, після чого накрити кришкою. Крупа має бути покрита водою приблизно на один палець зверху.

Далі готуємо на середньому вогні. До столу подаємо з м’ясом, рибою чи овочами.

Рис гарантовано вийде розсипчастим та ароматним.

Смачного!

Як за 5 хвилин приготувати соус, щоб риба стала значно смачнішою

четвер, 10 квітень 2025, 18:15

Варіант дієтичної вечері — це відварена риба. Легка страва, яку можна приготувати в будь-який день. Навіть, якщо ви дуже сильно втомлені після роботи. Просто відварена риба смачна, але ще кращою вона стане із яєчно-масляним соусом. Це вийде справжня ре...

Смакота! Як приготувати у духовці цвітну капусту з грибами під соусом

четвер, 10 квітень 2025, 17:12

Цвітна капуста є корисним овочем, який має бути на столі у дорослих і дітей. Вона покращує роботу серцево-судинної системи, лікує розлади шлунку та є потужним джерелом рослинного білка, клітковини та жирних кислот Омега-3. Пропонуємо вам смачну та елег...