А ви це знали? Навіщо господині обсмажують рис перед варінням

Говорять, що обсмажування гречки перед варінням дозволяє приготувати просто казково смачну кашу. Щодо інших круп, то подібним чином господині надходять перед приготуванням рису. Тільки обсмажують його не на порожній сковороді, а в олії з часником, передають Патріоти України.

Для приготування потрібно:

  • 1 склянка рису;
  • 3-4 ст. л. рослинної олії;
  • 2 зубчики часнику;
  • сіль, перець, спеції за смаком;
  • вода.

Як готувати

Промийте рис доти, доки вода після миття не виявиться прозорою. Потім крупу потрібно просушити, переклавши в сито або друшляк.

Поки стікає вода, очистіть і подрібніть ножем часник, розігрійте сковороду, налийте олію та обсмажте часникові часточки до зарум’янювання.

Коли часник засмажиться, зберіть його – він більше не потрібен, а в масло, що просочилося часником, перекладете підсохлий рис.

Обсмажуйте на середньому вогні, поки крупа не вбере олію і стане бурштиново-прозорою. Тепер можна посолити, додати спеції та залити рис кип’яченою водою, після чого накрити кришкою. Крупа має бути покрита водою приблизно на один палець зверху.

Далі готуємо на середньому вогні. До столу подаємо з м’ясом, рибою чи овочами.

Рис гарантовано вийде розсипчастим та ароматним.

Смачного!

Бюджетно і дуже смачно! Паштет із курячих сердечок

субота, 6 грудень 2025, 9:57

Святковий стіл не обов’язково має бути дорогим. Підготуйтеся до Нового року вже зараз, підібравши бюджетні рецепти. Страви з недорогих інгредієнтів можуть бути не менш смачними, ніж ті, що прийнято вважати дорогими делікатесами, передають Патріоти Укра...

Є секрет! Як зварити ідеальний рис, який не злипається

субота, 6 грудень 2025, 8:50

Коли справа доходить до приготування рису, співвідношення між кількістю крупи та води має абсолютно вирішальне значення, як і температура, яка готує рис на різних етапах процесу, та тривалість його приготування, передають Патріоти України. Недоварюванн...