А ви це знали? Навіщо господині посипають бекон борошном під час смаження

Популярний англійський сніданок неодмінно включає яйця, тушковану квасолю, тости і смажений бекон. Останнім часом підсмажені шматочки бекону можна часто помітити на столах та у представників інших країн. Однак не всі господині знають, як правильно смажити бекон, щоб воістину насолодитися першим прийомом їжі, передають Патріоти України.

Подробиці

По-перше, тонко нарізані шматочки свинини, хоч і не мають нічого спільного із салом, у процесі приготування виділяють жир.

Щоб не забризкати всю кухню жирними краплями, досвідчені кулінари знайшли простий вихід – вважається, що досить злегка присипати борошном, що підрум’янюється на сковорідці. Ця проста дія не тільки вбереже від бризок жиру, але й зробить скибочки бекону хрусткіми.

По-друге, заощадити час та сили можна, замінивши приготування на розпеченій сковорідці запіканням у розігрітій духовці. Достатньо розкласти шматочки бекону на деку, застеляному пергаментом або фольгою, і відправити на кілька хвилин до духової шафи.

Як обманюють покупців: ТОП-5 домашніх лайхфахів, що викриють ненатуральне молоко

четвер, 4 грудень 2025, 10:42

На тлі змін на світових ринках в Україні знижуються ціни на молоко та молочні продукти. Але разом із цим у покупців зростає тривога: чи справді продукт, що продається під виглядом натурального, є таким насправді? Перевірити молоко можна навіть удома — ...

Ви могли це знати! Чому не можна викладати щойно зварені яйця у холодну воду

четвер, 4 грудень 2025, 7:45

Після варіння яєць багато хто звик одразу ставити каструлю під холодну воду, вважаючи це найшвидшим способом охолодження. Метод здається простим, але саме він часто псує смак і структуру продукту. Щоб варені яйця залишалися ніжними, еластичними та рівн...