А ви це знали? Навіщо господині при варінні рису додають оцет

Оцет додають у рис, щоб надати готовій страві білого кольору, передають Патріоти України.

Білий рис іноді буває брудним на вигляд, а оцет добре змиває весь пил і робить зерна білими. Така страва виглядає значно апетитніше.

Подробиці

Ось як потрібно готувати рис, щоб він вийшов яскраво-білого кольору, розсипчастим та ароматним.

Щоб рис вийшов розсипчастим, краще вибирати довгозернисті сорти.

Інгредієнти:

  • Рис – 2 склянки.
  • Вода – 4 склянки.
  • Сіль – 1 чайна ложка.
  • Оцет – півложки.

Приготування

Промиваємо рис під холодною водою, щоб змити крохмаль.

Замочувати рис необов’язково, можна відразу класти в каструлю та заливати теплою водою.

Коли вода закипить, додаємо 0,5 чайної ложки оцту.

Перемішуємо рис, зменшуємо вогонь і варимо 20 хвилин.

Коли рис повністю вбере воду, вогонь можна вимикати. Залиште його під кришкою, щоб він увібрав всю воду, дійшов до готовності.

По готовому рису потрібно пройтися виделкою для того, щоб рис вийшов максимально розсипчастим.

Оцет можна замінити лимонною кислотою – вона також чудово відбілює крупу при варінні.

Творять дива! Продукти, які прискорюють схуднення

четвер, 16 жовтень 2025, 12:35

Щоб позбутися зайвих кілограмів, не обов’язково голодувати. Дієтологи наголошують: головне — правильно обирати продукти, які активізують обмін речовин і допомагають тілу спалювати жири природним шляхом, передають Патріоти України. Яйця. Найкраще джерел...

Це справді працює! Названо продукти, здатні швидко підвищити гемоглобін

четвер, 16 жовтень 2025, 6:48

Низький гемоглобін (анемія) проявляється слабкістю, втомою, запамороченням, блідістю шкіри та задишкою, оскільки організм недоотримує кисень. Підняти рівень гемоглобіну може вживання деяких продуктів, багатих на залізо, передають Патріоти України. Прод...