А ви це знали? Навіщо господині при варінні рису додають оцет

Оцет додають у рис, щоб надати готовій страві білого кольору, передають Патріоти України.

Білий рис іноді буває брудним на вигляд, а оцет добре змиває весь пил і робить зерна білими. Така страва виглядає значно апетитніше.

Подробиці

Ось як потрібно готувати рис, щоб він вийшов яскраво-білого кольору, розсипчастим та ароматним.

Щоб рис вийшов розсипчастим, краще вибирати довгозернисті сорти.

Інгредієнти:

  • Рис – 2 склянки.
  • Вода – 4 склянки.
  • Сіль – 1 чайна ложка.
  • Оцет – півложки.

Приготування

Промиваємо рис під холодною водою, щоб змити крохмаль.

Замочувати рис необов’язково, можна відразу класти в каструлю та заливати теплою водою.

Коли вода закипить, додаємо 0,5 чайної ложки оцту.

Перемішуємо рис, зменшуємо вогонь і варимо 20 хвилин.

Коли рис повністю вбере воду, вогонь можна вимикати. Залиште його під кришкою, щоб він увібрав всю воду, дійшов до готовності.

По готовому рису потрібно пройтися виделкою для того, щоб рис вийшов максимально розсипчастим.

Оцет можна замінити лимонною кислотою – вона також чудово відбілює крупу при варінні.

Оцінять всі! Смачні рулетики з курячого філе із сиром та беконом

субота, 12 жовтень 2024, 17:13

Ці соковиті рулетики дуже швидко готувати. Смакують з будь-яким гарніром, передають Патріоти України. Інгредієнти:. Приготування:. Візьміть філе, помийте, просушіть й розріжте навпіл та гарно відбийте. Посоліть, поперчіть. Можна додати мікс спецій до к...

Не робіть так! Названо помилки. які псують рибу

субота, 12 жовтень 2024, 12:28

Риба обов'язково повинна бути в раціоні кожної людини, тому що вона дуже поживна. І готувати такий продукт можна абсолютно різними способами. Але який би ви не обрали, потрібно уникати декількох помилок, які дуже впливають на смак і текстуру, передають...