А ви це знали? Навіщо господині витримують тісто на тонкі млинці перед смаженням

Приготувати тонкі млинці для когось – справа, як два плюс два, а хтось не любить їх готувати, бо часто не вдається тісто. То надто грубі млинці, то рвуться, то прилипають до сковорідки. Дехто каже, що без спеціальної сковорідки їх важко пекти, але справа не в цьому, передають Патріоти України.

Подробиці

Раніше ніяких антипригарних сковорідок не було, а тим більш електромлинниці. Проте господині пекли сотнями тонкі млинці на всю родину у будень чи на свято.

Важливо приготувати якісне тісто. Одна з особливостей це те, що борошно має бути просіяним. Багато хто нехтує цією рекомендацією, але важливо наситити киснем борошно.

Не варто відразу після приготування тіста починати смажити. Дайте тісту можливість настоятися, а борошну розклеїтися, щоб основа була однорідною, без грудочок.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...