А ви це знали? Навіщо кухарі посипають печінку цукром перед обсмажуванням

Професійні кулінари ніколи не обсмажують печінку на сковороду без попереднього підготування продукту. І йдеться не лише про видалення плівок та про замочування в молоці. Багато кухарів ще й посипають печінку цукром, передають Патріоти України.

Використання солодкого сипучого продукту практично гарантує приготування ідеальної страви. Так, страва набуде потрібної консистенції.

Що дає використання цукру

Якщо перед початком обсмажування печінки посипати продуктом цукровим піском, страва навряд чи стане жорсткою під час термічної обробки. Навпаки, страва набуде м’якості та ніжності. Все чудово жуватиметься. Навіть найдосвідченіший гурман напевно отримає задоволення від такої трапези.

Ще один позитивний ефект від використання цукру – «маскування» неприємної гіркоти. На жаль, смажена печінка часто відрізняється наявністю неприємного смаку. Солодкий компонент допомагає усунути цю проблему. Щоб цукор дав потрібний ефект, достатньо використовувати буквально дрібку. Якщо переборщити з цукром, це може призвести до того, що страва буде просто зіпсована.

Хочете їсти мандарини без шкоди? Дотримуйтеся цих правил

четвер, 20 листопад 2025, 19:08

Мандарини - символ зими та свята: солодкі, соковиті і багаті на вітамін С. Вони зміцнюють імунітет, підтримують серце та нервову систему, а також допомагають боротися з осінньою втомою, передають Патріоти України. Але є «але»:. Як вибрати хороші мандар...

Дуже корисні для серця: Названо продукти, у яких калію більше, ніж у бананах

четвер, 20 листопад 2025, 16:56

Для здоров'я організму в осінній та зимовий період особливо ретельно потрібно підходити до харчування та вибору вітамінів, особливо – для імунітету та серця – головного органу в організмі, передають Патріоти України. Варто зазначити, що одним із важлив...