
Зима - це справжній "сезон салатів", бо багато господинь змагаються в умінні подати ідеальний олів'є або здивувати гостей оригінальним оселедцем під шубою. У страв холодної пори року є відмінна риса: багато рецептів включають в себе відварені овочі, зазначають Патріоти України.
На перший погляд здається, що труднощів у цьому питанні виникнути не повинно. Адже продукти потрібно просто відправити у воду і варити до готовності. Але це помилка. Часом овочі розварюються, втрачають форму, яскравий колір і вираженість смакових якостей.
У кулінарів є особлива хитрість, яка допоможе відварити овочі ідеально, не вдаючись до допомоги оцту. Під час варіння в воду варто додати всього 1-2 часточки лимона або ж столову ложку лимонного соку. Даний секрет позитивно відбивається на стані овочів.
Після їх сміливо можна додавати в салат без ризику, що вони перетворяться в безформну масу. Також варто пам'ятати, що різні види овочів варто відварювати в окремих ємностях. Варити, наприклад, буряк, моркву і картоплю в одній каструлі неприпустимо.
Хоча часник десятиліттями асоціювався переважно з домашньою кухнею, сьогодні він дедалі частіше стає об’єктом серйозних наукових досліджень. Вчені вивчають його вплив на серцево-судинну систему, обмін речовин і навіть ризик утворення тромбів, передають...
Квашена капуста - один із найсмачніших і найкорисніших продуктів. Готувати її можна дуже просто в домашніх умовах, достатньо всього лише - вибрати не мляву, соковиту капусту, і знати, як її правильно готувати, щоб закуска була без неприємного запаху, п...