А ви це знали? Навіщо кидати скибку лимона у воду, в якій відварюються овочі для салату

Зима - це справжній "сезон салатів", бо багато господинь змагаються в умінні подати ідеальний олів'є або здивувати гостей оригінальним оселедцем під шубою. У страв холодної пори року є відмінна риса: багато рецептів включають в себе відварені овочі, зазначають Патріоти України.

На перший погляд здається, що труднощів у цьому питанні виникнути не повинно. Адже продукти потрібно просто відправити у воду і варити до готовності. Але це помилка. Часом овочі розварюються, втрачають форму, яскравий колір і вираженість смакових якостей.

У кулінарів є особлива хитрість, яка допоможе відварити овочі ідеально, не вдаючись до допомоги оцту. Під час варіння в воду варто додати всього 1-2 часточки лимона або ж столову ложку лимонного соку. Даний секрет позитивно відбивається на стані овочів.

Після їх сміливо можна додавати в салат без ризику, що вони перетворяться в безформну масу. Також варто пам'ятати, що різні види овочів варто відварювати в окремих ємностях. Варити, наприклад, буряк, моркву і картоплю в одній каструлі неприпустимо.

Коли краще пити каву зранку? Названо ідеальний час - і це варто врахувати

четвер, 25 квітень 2024, 15:50

Багатьом людям важко прийти зранку до тями та почати нормально розмовляти до того моменту, поки вони не вип’ють філіжанку кави, що надає бадьорості. Проте, експерти вважають, що першим ділом випити напій з кофеїном – не ідеально, передають Патріоти Укр...

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...