А ви це знали? Навіщо кидати скибку лимона у воду, в якій відварюються овочі для салату

Зима - це справжній "сезон салатів", бо багато господинь змагаються в умінні подати ідеальний олів'є або здивувати гостей оригінальним оселедцем під шубою. У страв холодної пори року є відмінна риса: багато рецептів включають в себе відварені овочі, зазначають Патріоти України.

На перший погляд здається, що труднощів у цьому питанні виникнути не повинно. Адже продукти потрібно просто відправити у воду і варити до готовності. Але це помилка. Часом овочі розварюються, втрачають форму, яскравий колір і вираженість смакових якостей.

У кулінарів є особлива хитрість, яка допоможе відварити овочі ідеально, не вдаючись до допомоги оцту. Під час варіння в воду варто додати всього 1-2 часточки лимона або ж столову ложку лимонного соку. Даний секрет позитивно відбивається на стані овочів.

Після їх сміливо можна додавати в салат без ризику, що вони перетворяться в безформну масу. Також варто пам'ятати, що різні види овочів варто відварювати в окремих ємностях. Варити, наприклад, буряк, моркву і картоплю в одній каструлі неприпустимо.

Мариновані сливи: Простий рецепт класичного смаколика на зиму

неділя, 2 жовтень 2022, 9:50

Мариновані сливи — це дуже смачно. І тільки на перший аматорський погляд здається, що приготувати їх складно. . Простим рецептом маринованих слив поділилася продюсер та кулінарка-аматорка Анжела Норбоєва. . --Щоб мариновані сливи вдалися, варто дотри...

Як правильно смажити картоплю, щоб вона була хрумкою, не пригорала і не розвалювалася - рецепт і поради

неділя, 2 жовтень 2022, 6:28

Картопля - продукт, який їдять усі, готують із нього різні страви, починаючи з пюре, закінчуючи запіканками, пирогами. Ще картоплю часто смажать, тушкують і запікають із овочами, передають Патріоти України. Варто відзначити, що дуже часто при смаженні ...