
Іноді професійні кулінари роблять дії, які здаються нам, кухарям-аматорам дивними. передають Патріоти України
Один із найяскравіших прикладів – це використання льоду при приготуванні бульйону.
Перед закипанням відвару деякі кухарі відправляють у каструлю кубик льоду.
Недосвідченому кулінару ця дія може здатися дурною і безглуздою. Але все ж таки результат буде.
І він повністю влаштує навіть найвибагливішого гурмана: страва набуде чудового зовнішнього вигляду і чудового смаку.
Для чого потрібен лід у бульйоні
Багато господинь скаржаться на те, що страва постійно виходить каламутною і неапетитно виглядає.
Використання замороженої води таки допомагає вирішити цю проблему.
За рахунок кубика льоду, що вчасно опинився в каструлі, бульйон вийде набагато чистішим і прозорішим.
Проте ключове слово – «вчасно». Кидати кубик у киплячий відвар пізно.
Холодний інгредієнт повинен опинитися у рідкій страві ще до того, як вона закипіла.
Таким чином, бульйон повинен дійти до кипіння разом із крижаним кубиком. Кулінарна хитрість «спрацює» лише за дотримання цієї умови.
Вершкове масло десятиліттями вважалося беззаперечно корисним жиром - недарма з’явився вислів "маслом кашу не зіпсуєш". Його вершковий смак давно став звичним у кашах, пюре та випічці. А як щодо сала? Який продукт безпечніший для серця і судин - сало чи...
Навіть коли ви обрали та купили мед, його ще треба правильно зберігати. Мед, що зберігається в неналежних умовах, не тільки занадто швидко кристалізується, але й може втратити свій смак і просто зіпсуватися. Однак це поширена помилка, яка призводить до...