А ви це знали? Навіщо кидати в бульйон кубик льоду

Іноді професійні кулінари роблять дії, які здаються нам, кухарям-аматорам дивними. передають Патріоти України

Один із найяскравіших прикладів – це використання льоду при приготуванні бульйону.

Подробиці

Перед закипанням відвару деякі кухарі відправляють у каструлю кубик льоду.

Недосвідченому кулінару ця дія може здатися дурною і безглуздою. Але все ж таки результат буде.

І він повністю влаштує навіть найвибагливішого гурмана: страва набуде чудового зовнішнього вигляду і чудового смаку.

Для чого потрібен лід у бульйоні

Багато господинь скаржаться на те, що страва постійно виходить каламутною і неапетитно виглядає.

Використання замороженої води таки допомагає вирішити цю проблему.

За рахунок кубика льоду, що вчасно опинився в каструлі, бульйон вийде набагато чистішим і прозорішим.

Проте ключове слово – «вчасно». Кидати кубик у киплячий відвар пізно.

Холодний інгредієнт повинен опинитися у рідкій страві ще до того, як вона закипіла.

Таким чином, бульйон повинен дійти до кипіння разом із крижаним кубиком. Кулінарна хитрість «спрацює» лише за дотримання цієї умови.

Не їжте це на ніч! Продукти, які викликають набряки та сповільнюють метаболізм

неділя, 10 серпень 2025, 12:08

Те, що і коли ми їмо, суттєво впливає на наше здоров’я та самопочуття. Засинаючи з переповненим шлунком, ми прокидаємось менш відпочилими. Деякі продукти, з’їдені ввечері, створюють додаткове навантаження на організм, викликають набряки та уповільнюють...

ТОП-13 найпоширеніших міфів про кофеїн: Що насправді кажуть наукові дослідження

неділя, 10 серпень 2025, 11:30

Кофеїн - найпопулярніший стимулятор у світі, і про нього існує безліч міфів. У останні роки в індустрії здорового способу життя набирає популярність відкладене вживання кофеїну - звичка, яку пропагує нейробіолог доктор філософії Ендрю Хуберман, щоб уни...