А ви це знали? Навіщо кидати в бульйон кубик льоду

Іноді професійні кулінари роблять дії, які здаються нам, кухарям-аматорам дивними, передають Патріоти України. Один із найяскравіших прикладів – це використання льоду при приготуванні бульйону.

Подробиці

Перед закипанням відвару деякі кухарі відправляють у каструлю кубик льоду. Недосвідченому кулінару ця дія може здатися дурною і безглуздою. Але все ж таки результат буде. І він повністю влаштує навіть найвибагливішого гурмана: страва набуде чудового зовнішнього вигляду і чудового смаку.

Для чого потрібен лід у бульйоні

Багато господинь скаржаться на те, що страва постійно виходить каламутною і неапетитно виглядає. Використання замороженої води таки допомагає вирішити цю проблему.

За рахунок кубика льоду, що вчасно опинився в каструлі, бульйон вийде набагато чистішим і прозорішим. Проте ключове слово – «вчасно». Кидати кубик у киплячий відвар пізно. Холодний інгредієнт повинен опинитися у рідкій страві ще до того, як вона закипіла. Таким чином, бульйон повинен дійти до кипіння разом із крижаним кубиком.

Джерело: ПростоВей

А ви це знали? Чому потрібно додати пшоно до свого раціону і як його правильно готувати

неділя, 2 листопад 2025, 7:42

Пшоно окультурений вид проса. Наразі у продажу присутнє лише шліфоване пшоно, бо жорстке лушпиння оболонок робить його складно їстівним. Готувати пшоно можна у вигляді каші, а також варити суп, додавати в салати, передають Патріоти України. Нутриціоло...

Все просто! Як порізати цибулю без сліз - дві дієві поради від шеф-кухаря

неділя, 2 листопад 2025, 6:59

Нарізання цибулі для будь-якої страви може стати завданням не з легких. Чому ж цей овоч взагалі змушує плакати? Як виявилося, сам процес розрізання цибулини овоча вивільняє хімічну речовину під назвою сльозогінний фактор (СФ), яка по суті є газом. Вона...