А ви це знали? Навіщо мудрі господині додають соду під час смаження цибулі

Сода давно стала незамінною помічницею в кулінарних та різних справах побутового характеру, передають Патріоти України.

Досвідчені кухарі пояснили, навіщо при смаженні цибулевої нарізки в сковороду потрібно насипати трохи гідрокарбонату натрію.

Подробиці

Приготування цілої низки страв пов’язане з використанням цибулі. Частина передбачає смаження овочів.

Всього за кілька хвилин цибуля набуває карамельного відтінку. Якщо згаяти момент, то доведеться задовольнятися підгорілим овочом або смажити нову цибулю.

Якщо зняти цибулю раніше часу, то вона не просмажиться і не набуде апетитного відтінку.

Щоб вирішити цю проблему, мудрі господині використовують хитрість із харчовою содою. Гідрокарбонат натрію зберігає текстуру цибулі та допомагає уникнути підгоряння. З содою овочева нарізка набуває насичено-золотого відтінку.

Коли додавати соду

Спочатку цибулю смажать до появи легкої золотистості. Коли вона набуває карамельного відтінку, додають третину чайної ложки на кожні 300 г цибулі.

При такій концентрації сода не впливає на смак, але дозволяє ідеально посмажити цибулю.

По кишені всім! Їжте це разом - імунітет "омолодиться" за місяць

понеділок, 17 листопад 2025, 16:45

Поєднання гранатів і горіхів може помітно омолодити імунну систему всього за місяць. До такого висновку дійшли науковці, які дослідили вплив цих продуктів на організм, передають Патріоти України. За даними дослідження, гранати та горіхи стимулюють виро...

Ви їсте сир щодня? Ось що насправді відбувається з вашим організмом

понеділок, 17 листопад 2025, 16:12

Сир - поживний продукт, але його щоденне вживання має як плюси, так і мінуси. За словами дієтолога Керрі Ганс, у сирі багато насичених жирів, які можуть підвищувати рівень поганого холестерину ЛПНЩ і збільшувати ризик серцево-судинних захворювань. Бага...