А ви це знали? Навіщо під час приготування фаршу кулінари додають соду

Фарш використовується для приготування різних смачних страв, передають Патріоти України.

На його основі готують котлети, пельмені, фаршировані перці, голубці та інші традиційні страви.

Подробиці

Найчастіше кулінари рекомендують самостійно готувати фарш із м’яса.

Але й готовий покупний продукт користується популярністю.

Існує чимало способів покращення смакових якостей фаршу. Деякі з них здаються дуже дивовижними.

Навіщо додавати до фаршу соду?

Цей універсальний кулінарний порошок сприяє значному поліпшенню якості готової страви.

Наприклад, котлети стануть “однорідного” смаку, якщо додати невелику кількість соди у фарш.

Справа в тому, що лужний продукт легко усуває можливі неприємні аромати, що виходять від м’яса. Але це не єдиний “талант” соди.

Кулінарний порошок допомагає м’ясу стати м’яким і ніжним, що особливо актуально для страв на основі яловичини.

Додати соду просто.

Її кількість залежить від кількості фаршу.

На кожні півкіло м’ясного фаршу рекомендується додавати по половині чайної ложки соди.

Джерело: ПростоВей

Це варто знати! ТОП-6 причин, які змусять відмовитись від газованої води

п’ятниця, 23 травень 2025, 18:56

Газовані напої є основним джерелом доданого цукру в раціоні, що може призвести до різних проблем зі здоров'ям, від зайвого жиру до підвищеного ризику діабету. Якщо ви хочете схуднути та покращити своє здоров'я, найкраще відмовитися від газованих напоїв...

Лайфхаки, як зі звичайної страви зробити кулінарний “шедевр”

п’ятниця, 23 травень 2025, 18:13

М’ясо – універсальний продукт, який чудово вписується у сніданок, обід чи вечерю. Поспіхом запечений стейк або засмажені котлети теж з’їдаються, але якщо застосувати пару хитрощів, то вони стануть у рази смачнішими, передають Патріоти України.