А ви це знали? Навіщо під час приготування фаршу кулінари додають соду

Фарш використовується для приготування різних смачних страв, передають Патріоти України.

На його основі готують котлети, пельмені, фаршировані перці, голубці та інші традиційні страви.

Подробиці

Найчастіше кулінари рекомендують самостійно готувати фарш із м’яса.

Але й готовий покупний продукт користується популярністю.

Існує чимало способів покращення смакових якостей фаршу. Деякі з них здаються дуже дивовижними.

Навіщо додавати до фаршу соду?

Цей універсальний кулінарний порошок сприяє значному поліпшенню якості готової страви.

Наприклад, котлети стануть “однорідного” смаку, якщо додати невелику кількість соди у фарш.

Справа в тому, що лужний продукт легко усуває можливі неприємні аромати, що виходять від м’яса. Але це не єдиний “талант” соди.

Кулінарний порошок допомагає м’ясу стати м’яким і ніжним, що особливо актуально для страв на основі яловичини.

Додати соду просто.

Її кількість залежить від кількості фаршу.

На кожні півкіло м’ясного фаршу рекомендується додавати по половині чайної ложки соди.

Фастфуд може викликати проблеми з пам’яттю ще до набору ваги! Вчені приголомшили заявою

середа, 1 жовтень 2025, 9:59

Дослідники з Медичної школи Університету Північної Кароліни з’ясували, що жирна їжа, типова для фастфуду, може порушити роботу пам’яті всього за кілька днів, передають Патріоти України. У статті, опублікованій у журналі Neuron, науковці пояснюють: післ...

Всього трішки смакоти - і вже ризик хвороб? Скільки солодкого можна їсти на день - відповідь медиків

середа, 1 жовтень 2025, 9:50

Солодке - слабкість багатьох людей. Але чи є межа, після якої улюблені десерти перестають бути безпечними і перетворюються на загрозу для здоров’я? Лікарі й дієтологи одностайні: головне - знати норму, передають Патріоти України. За даними Всесвітньої ...