А ви це знали? Навіщо професійні кулінари додають сіль у каву, а горіхи в окріп

Кулінарні хитрощі покликані вирішити відразу кілька питань: прискорити приготування страв, розкрити їх смак по-новому, полегшити рутинні процеси і заощадити. Професійні кухарі назвали кілька корисних кулінарних секретів, які будуть цінними і на звичайній кухні, передають Патріоти України.

Запашна кава

Цю пораду оцінять любителі кави, які варять напій у турці. У процесі приготування вони додають туди мускатний горіх або імбир, щоб зробити смак ще яскравішим і насиченим. Але якщо цих інгредієнтів під рукою немає, із завданням чудово впорається сіль.

Швидке чищення горіхів

Мигдальні горішки для пирога очистити за кілька хвилин можна, якщо підтримати їх у окропі 5-7 хвилин. Після цього їх кидають у холодну воду і горіхи набагато легше вислизають з тонкої шкірки.

Капуста для голубців

Необов’язково відварювати качан у каструлі. Достатньо вирізати качан і відправити качан у мікрохвильову піч на 15 хвилин. Цього часу вистачить, щоб листя стало м’яким.

Подрібнити часник

Натирати часник на тертці зручно, але потім доводиться довго мити інструмент. Кулінари роблять інакше: часник кладуть у поліетиленовий пакет та відбивають овоч кухонним молотком. Часник пускає сік і подрібнюється.

Ви все життя зберігали молоко неправильно - ось як уникнути скисання

п’ятниця, 8 серпень 2025, 12:40

Більшість із нас тримають пляшку молока в холодильнику - адже воно потрібне для чаю, кави чи сніданку. Але виявляється, ми роками зберігаємо його неправильно, і саме тому воно швидко псується, передають Патріоти України. Виробник Kalona SuperNatural ст...

Ви досі п'єте келих вина на вечерю? Ось до чого це веде - дослідження шокувало

п’ятниця, 8 серпень 2025, 11:07

За словами представників Всесвітнього фонду досліджень раку (WCRF), дослідження остаточно довели: вживання алкоголю прямо пов'язане з розвитком щонайменше семи видів раку, серед яких рак грудей, печінки, кишечника, голови, шиї та ротової порожнини, пер...