Більшість господарок свято вірить у те, що призначення солі полягає лише в тому, щоб робити їжу солоною. Разом з тим сіль є потужним підсилювачем смаку, передають Патріоти України.
Додавання невеликої кількості солі до десерту допоможе вам краще розкрити улюблені продукти та відчути їх смак по-новому. Зрозуміло, насипати по чайній ложці солоних крупинок у тісто для булок або джем для начинки не варто – достатньо однієї щіпки, яка пробудить смакові рецептори.
Крім цього, є ще кілька причин, через які сіль буквально не випускається з рук у процесі приготування. Згадайте, що трапляється з капустою, у процесі квашення, яку присипають сіллю? З неї починає сочитися сік. Те ж станеться і з фруктами або ягодами, тому для того, щоб начинка в десерті стала соковитішою, спробуйте додати в неї щіпку солі.
Як запевняють інші господарки, сіль здатна зміцнити клейковину і зробити тісто густішим. Якщо додати краплю солі в бісквіт, він порадує своєю висотою, а всередині залишиться вологим і вам не потрібно буде використовувати просочення.
Зрештою, сіль здатна прискорити процес збивання яєць. Досить щіпки білих кристалів, як сіль вступить у реакцію з білком, в результаті чого ви отримаєте пишну та щільну масу.
Смак кави залежить від кількох речей. По-перше, це якість зерен, а по-друге - спосіб заварювання. Знавці стверджують, що не варто при заварюванні кави використовувати крутий окріп, передають Патріоти України. Стосовно якості зерен, меленої чи розчинної...
Кава може бути корисною для здоров’я, але лише за умови, що ви не перетворюєте її на "десерт у чашці". Дієтолог Маккензі Берджесс, RDN, нагадує: деякі популярні добавки знижують усі переваги цього напою, передають Патріоти України. Щоб щоденна кава зал...