А ви це знали? Навіщо професійні кулінари сиплють у всі десерти сіль

Більшість господарок свято вірить у те, що призначення солі полягає лише в тому, щоб робити їжу солоною. Разом з тим сіль є потужним підсилювачем смаку, передають Патріоти України.

Подробиці

Додавання невеликої кількості солі до десерту допоможе вам краще розкрити улюблені продукти та відчути їх смак по-новому. Зрозуміло, насипати по чайній ложці солоних крупинок у тісто для булок або джем для начинки не варто – достатньо однієї щіпки, яка пробудить смакові рецептори.

Крім цього, є ще кілька причин, через які сіль буквально не випускається з рук у процесі приготування. Згадайте, що трапляється з капустою, у процесі квашення, яку присипають сіллю? З неї починає сочитися сік. Те ж станеться і з фруктами або ягодами, тому для того, щоб начинка в десерті стала соковитішою, спробуйте додати в неї щіпку солі.

Як запевняють інші господарки, сіль здатна зміцнити клейковину і зробити тісто густішим. Якщо додати краплю солі в бісквіт, він порадує своєю висотою, а всередині залишиться вологим і вам не потрібно буде використовувати просочення. Зрештою, сіль здатна прискорити процес збивання яєць. Досить щіпки білих кристалів, як сіль вступить у реакцію з білком, в результаті чого ви отримаєте пишну та щільну масу.

Джерело: ПростоВей

Це варто знати! ТОП-6 причин, які змусять відмовитись від газованої води

п’ятниця, 23 травень 2025, 18:56

Газовані напої є основним джерелом доданого цукру в раціоні, що може призвести до різних проблем зі здоров'ям, від зайвого жиру до підвищеного ризику діабету. Якщо ви хочете схуднути та покращити своє здоров'я, найкраще відмовитися від газованих напоїв...

Лайфхаки, як зі звичайної страви зробити кулінарний “шедевр”

п’ятниця, 23 травень 2025, 18:13

М’ясо – універсальний продукт, який чудово вписується у сніданок, обід чи вечерю. Поспіхом запечений стейк або засмажені котлети теж з’їдаються, але якщо застосувати пару хитрощів, то вони стануть у рази смачнішими, передають Патріоти України.