А ви це знали? Навіщо промивати рис гарячою водою

Перед готуванням круп, зазвичай їх попередньо варто промити. Але не всі господині знають та дотримуються цього правила. А про промивання гарячою водою – зовсім невідомо, передають Патріоти України.

Та все ж таки етап попередньої обробки шляхом промивання – необхідна процедура. Особливо важливо провести її перед приготуванням рису.

Подробиці

Навіщо взагалі потрібна обробка водою

Рис крохмалистий продукт, в результаті чого страва може вийти не дуже апетитною. Крупа злипнеться, втратить форму і вийде нерозсипчастою. Промивання водою перед приготуванням дозволяє змити крохмаль. Це значно покращить якість готової страви.

Чому краще використати гарячу воду

Кулінари зі стажем запевняють, що гаряча вода набагато краще вимиває крохмаль з рису. При цьому не обов’язково це має бути окріп.

Варто лише прогріти воду до 65 градусів, щоб досягти бажаного результату. Рис також стане більш розсипчастим завдяки цій маніпуляції.

У процесі приготування можна буде додати менше вершкового масла. Для того, щоб відварений рис при приготуванні став розсипчастим, залиште крупу в гарячій воді приблизно на півгодини. Потім можете готувати вибрану страву на основі рису.

П’єте каву, щоб схуднути? Виявилося, все залежить від ваших генів

субота, 16 серпень 2025, 18:15

Дослідження впливу кави на організм людини тривають багато років. Особливу увагу вчені приділяють зв’язку кофеїну з обміном речовин. За словами британських і датських науковців, концентрація кофеїну в крові відіграє ключову роль - і це, ймовірно, має г...

Всі роблять це неправильно: Коли пити каву, щоб не нашкодити собі

субота, 16 серпень 2025, 12:45

Кава - один із найпопулярніших напоїв у світі. Але чи знаєте ви, скільки чашок кави безпечно пити щодня і коли краще її уникати? Вчені пояснюють, чому напій не варто пити у певний час дня, щоб не нашкодити здоров’ю, передають Патріоти України. Експерти...