А ви це знали? Навіщо ставити котлети в холодильник перед їх обсмажуванням

З фаршу зліплено котлети. Що робити далі? Майже всі господині відразу ж починають смажити котлети на розпеченій сковороді, передають Патріоти України.

Подробиці

Безумовно, шанси на отримання смачної та соковитої страви у цій ситуації зберігаються.

Однак кулінари підказують: готові до обсмажування котлети слід покласти на деякий час у холодильник.

Що дає цей спосіб

Після впливу низьких температур до котлет краще липне паніровка.

В результаті смажені котлети отримають апетитну хрустку скоринку.

Смак страви стає настільки яскравим, що забути його практично неможливо. З’явиться бажання приготувати котлети у такий спосіб ще раз.

Два моменти, про які потрібно пам’ятати.

Є певні нюанси. Вищеописаний спосіб «спрацює» далеко не завжди.

«Заграє» лише паніровка, до складу якої входить натертий твердий сир. Саме цей інгредієнт, змішаний з сухарями, і робить готовий продукт хрустким.

У холодильник обвалені в цій суміші котлети потрібно поставити для того, щоб сир та сухарі встигли «потоваришувати» і стати повноцінною частиною страви.

Другий важливий момент: довго тримати котлети у холодильнику не треба. Цілком вистачить і 15 хвилин.

Сало чи вершкове масло? Ось який жир насправді корисніший для організму

четвер, 18 грудень 2025, 12:15

Вершкове масло десятиліттями вважалося беззаперечно корисним жиром - недарма з’явився вислів "маслом кашу не зіпсуєш". Його вершковий смак давно став звичним у кашах, пюре та випічці. А як щодо сала? Який продукт безпечніший для серця і судин - сало чи...

Ви могли це не знати! Як слід зберігати мед

четвер, 18 грудень 2025, 11:45

Навіть коли ви обрали та купили мед, його ще треба правильно зберігати. Мед, що зберігається в неналежних умовах, не тільки занадто швидко кристалізується, але й може втратити свій смак і просто зіпсуватися. Однак це поширена помилка, яка призводить до...