А ви це знали? Навіщо сипати сіль на вугілля під час приготування шашлику

Одне з найважливіших правил, якого слід дотримуватися під час приготування шашлику на вугіллі — це підтримування стабільного жару. Здається, що в цьому немає нічого складного. Однак, насправді, це далеко не так, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Проблему створює жир, який скапує з м'яса на вугілля, провокуючи загоряння вогню. Через цей жир шашлик може повністю згоріти. Тому час від часу полум'я доводиться гасити.

Зазвичай це роблять за допомогою води, виливаючи невелику її частину з пляшки. Інколи також використовують інші напої, зокрема, пиво. Дехто навіть вважає, що в такому разі м'ясо матиме особливий смак.

Таке вирішення проблеми не завжди доречне. Рідина дійсно гасить вогонь, але вона додатково збиває жар, чого допускати не можна, адже шашлик може недостатньо просмажитися.

І ось саме тут допоможе звичайна кухонна сіль. Коли вугілля вже готове, жару достатньо, щоб смажити шашлик, зверху потрібно поступово насипати трішки солі (не більше 100-200 г). Будьте обережними, адже крупинки солі можуть "вибухати" від високої температури, тому слід берегти шкіру від опіків.

Щойно пройде реакція, на мангал можна ставити шампури з шашликом. Сіль не лише запобігає горінню жиру, але й допомагає зменшити кількість попелу. М'ясо буде готовим вже за 15-17 хвилин і водночас не забрудниться гаром від вугілля.

Розсипали сіль? Ось чого чекати найближчим часом

понеділок, 6 жовтень 2025, 19:45

Розсипана сіль давно вважається прикметою, яка попереджає про неприємності або зраду. Народні прикмети та езотеричні практики надають цьому випадку особливе значення, передають Патріоти України. Зрада або обман Найпоширеніша прикмета каже: якщо сіль р...

Ці продукти підвищують тиск і шкодять серцю - перевірте свій раціон!

понеділок, 6 жовтень 2025, 18:39

Артеріальний тиск залежить не лише від способу життя, а й від того, що ми їмо. Деякі продукти здатні підвищувати тиск, навіть якщо ви вважаєте їх безпечними, передають Патріоти України. Сіль та солоні продукти Надмірне споживання солі — головна причин...