А ви це знали? Навіщо цибулю заливати окропом

Користь цибулі ні в кого не викликає сумнівів. У продукті міститься ряд важливих для людського організму компонентів, передають Патріоти України.

Це вітаміни, ефірні олії, каротин, кальцій, калій та магній.

Подробиці

Багато корисних властивостей зберігаються в цибулі навіть при термічній обробці.

Однак люди, які дотримуються здорового способу життя, рідко піддають цибулю. термічній обробці. У смаженому вигляді вона стає менш корисною через велику кількість соняшникової олії в якій вона смажиться.

Варена цибуля мало кому подобається. Хоча є любителі й такої страви.

Свої недоліки має і необроблена цибуля. В першу чергу – різкий смак, через який багато господинь не хочуть використовувати продукт як компонент для овочевого салату або бутербродів.

У цьому випадку термічна обробка таки необхідна.

Навіщо заливати цибулю окропом

Високі температури позбавляють цибулю від гіркоти. Існує два варіанти обробки рослини окропом.

Перший спосіб полягає у трихвилинному знаходженні цибулини в ємності з доведеною до кипіння водою.

Якщо потрібно пом’якшити смак цибулі ще швидше, спрацює принцип контрасту. Цибулю потрібно обшпарити окропом, після чого відразу ж занурити її в воду з льодом.

Є секрет! Як зробити відварену картоплю смачнішою і ароматнішою

понеділок, 9 червень 2025, 7:10

Багатьом здається, що у варінні картоплі немає нічого складного, але навіть у цієї нехитрої справи є свої нюанси. Ці моменти дуже впливають на смакові якості овочу, який стає основою багатьох страв, передають Патріоти України. Все починається з нарізув...

Ефект може здивувати! Що відбувається з тиском, коли ви п'єте чай із шоколадом

понеділок, 9 червень 2025, 6:30

Коли ви п’єте чай із шоколадом, на артеріальний тиск можуть впливати кілька активних речовин, зокрема кофеїн, теобромін і теїн (той самий кофеїн у чаї). Ось що відбувається, передають Патріоти України.