А ви це знали? Навіщо у фарш для котлет додають тертий гарбуз

Важко знайти кухаря, в арсеналі якого немає “секретного інгредієнта” для приготування ідеальних котлет. Дехто досягає ідеального смаку м’яса за допомогою щіпки меленої кориці. Інші мають ту ж мету, але використовують чайну ложку меду. Звісно, є господині, які готують котлети класично, обмежуючи себе фаршем, цибулею, сіллю зі спеціями, курячим яйцем і хлібом, передають Патріоти України.

Навіщо додавати тертий гарбуз

Напевно, ви могли помітити, що при використанні курячих яєць котлети виходять трохи жорсткуватими. Такий результат може вийти у тому випадку, якщо ви додасте 2 яйця.

Однак приготувати пишні котлети, які не розваляться, можна й іншим способом.

Спочатку вам потрібно взяти 3 столові ложки вівсяних пластівців та замочити. Гарбуз подрібнити на тертці, віджати від надлишку вологи.

Потім ці компоненти додають у фарш.

Його потрібно ретельно перемішати до однорідного стану.

Після відправте його хвилин на 20 у холодильник і приступайте до приготування.

Котлети вийдуть ідеально пишними, соковитими та м’якими. Якщо ж ви хочете ще більше покращити смак страви, то можна додати буквально одну ложку не дуже гострої гірчиці.

Джерело: ПростоВей

А ви це знали? Кому не можна їсти сало

субота, 22 листопад 2025, 12:45

Українці люблять сало - це відомий факт. Сало входить у багато страв української кухні. Воно довго зберігається й завжди втамує голод, коли немає змоги готувати. Але сало можна їсти не всім, передають Патріоти України. Так, про сало потрібно забути люд...

Ви могли це не знати! В яку воду кидати гречку, щоб вона вийшла смачною

субота, 22 листопад 2025, 8:45

Гречка – одна з найлегших у приготуванні круп, але навіть її часто варять неправильно. Найпоширеніша помилка пов’язана з тим, у яку воду її засипати. Саме цей момент визначає, чи буде каша розсипчастою та смачною, чи перетвориться на клейку масу. Прави...