А ви це знали? Названо секретний інгредієнт, який зробить картоплю по-селянськи ідеальною

Картопля в Україні - це одна з найпопулярніших страв, яка смакує і як закуска, і як гарнір. Однак не всі знають, що існує декілька секретів приготування цієї страви для того, щоб вона стала особливою та ідеальною.Про них повідомляє MarieClaire, зазначають Патріоти України.

Секретний інгредієнт приготування картоплі по-селянськи

За словами професійних кухарів, картоплю необхідно розрізати на чотири дольки. Потім треба відварити їх до напівготовності, після чого - запекти.

У каструлю треба налити воду та закип’ятити. Далі - додати сіль, половину чайної ложки бікарбонату соди на декілька літрів води. Це дозволить зробити кращою консистенцію страви. Картопля додається у кип’ячену воду та вариться по 5-6 хвилин. Після цього її варто дістати з каструлі та дати охолонути.

Перед запіканням приготуйте суміш з оливкової олії та гусячого жиру. Гарнір необхідно викласти на папір і відправити у духовку, яку попередньо розігріли до 240 градусів. Пізніше можна зменшити температуру. Приправи та часник треба додавати наприкінці, щоб запікати з ними останні дві хвилини. Таким чином, дольки вийдуть хрусткими та ароматними.

Водночас, у мережі кажуть, що необхідно картоплю покласти у холодну воду, а потім її поступово нагрівати. Воду треба підсолити, додати кубик бульйону та часник. Перед запіканням необхідно розігріти кулінарний жир у духовці, викласти на нього картоплю, яку можна приправити розмарином та чайною ложкою сушених волошок.

На олії картоплю треба запікати протягом 40-50 хвилин при температурі у 200 градусів. Коли картопля запечеться наполовину, її можна дістати та продавити до потрібної консистенції.

От у чому секрет! Як зберігати банани, щоб вони не темніли

четвер, 28 березень 2024, 11:12

Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт був придатний до вживання я...

Буде дуже смачно! Як за пару годин засолити смачну скумбрію

четвер, 28 березень 2024, 10:10

Скумбрія може бути приготовлена різними способами, проте засолювання залишається одним із улюблених методів багатьох, передають Патріоти України. Риба виходить смачною та ніжною через специфічне м’ясо скумбрії. Не всі готові цілодобово чекати результат...