А ви це знали? Названо секретний інгредієнт, який зробить картоплю по-селянськи ідеальною

Картопля в Україні - це одна з найпопулярніших страв, яка смакує і як закуска, і як гарнір. Однак не всі знають, що існує декілька секретів приготування цієї страви для того, щоб вона стала особливою та ідеальною.Про них повідомляє MarieClaire, зазначають Патріоти України.

Секретний інгредієнт приготування картоплі по-селянськи

За словами професійних кухарів, картоплю необхідно розрізати на чотири дольки. Потім треба відварити їх до напівготовності, після чого - запекти.

У каструлю треба налити воду та закип’ятити. Далі - додати сіль, половину чайної ложки бікарбонату соди на декілька літрів води. Це дозволить зробити кращою консистенцію страви. Картопля додається у кип’ячену воду та вариться по 5-6 хвилин. Після цього її варто дістати з каструлі та дати охолонути.

Перед запіканням приготуйте суміш з оливкової олії та гусячого жиру. Гарнір необхідно викласти на папір і відправити у духовку, яку попередньо розігріли до 240 градусів. Пізніше можна зменшити температуру. Приправи та часник треба додавати наприкінці, щоб запікати з ними останні дві хвилини. Таким чином, дольки вийдуть хрусткими та ароматними.

Водночас, у мережі кажуть, що необхідно картоплю покласти у холодну воду, а потім її поступово нагрівати. Воду треба підсолити, додати кубик бульйону та часник. Перед запіканням необхідно розігріти кулінарний жир у духовці, викласти на нього картоплю, яку можна приправити розмарином та чайною ложкою сушених волошок.

На олії картоплю треба запікати протягом 40-50 хвилин при температурі у 200 градусів. Коли картопля запечеться наполовину, її можна дістати та продавити до потрібної консистенції.

Зіпсують все! ТОП-5 помилок, які допускають господині при приготуванні плову

четвер, 5 червень 2025, 11:12

Наявність рису, м’яса, спецій і бажання ще не означає, що є всі шанси приготувати смачний плов. Часто під виглядом плову кулінари підносять рисову кашу з овочами і спеціями, але кожен, хто хоч раз пробував справжню страву узбецької кухні, може виділити...

Творить дива! ТОП-4 причини, чому варто вживати чорну смородину

четвер, 5 червень 2025, 10:45

Початок літа дарує нам не лише можливість насолоджуватися теплою погодою та сонцем, але й поласувати свіжими фруктами та ягодами, передають Патріоти України. Чорна смородина – корисна ягода для людини, яка містить вітамін С, клітковину та антиоксиданти...