Традиційно складовими частинами тіста повинні мають бути борошно, дріжджі, яйця, олія та вода, передають Патріоти України.
Однак досвідчені кулінари знають, що не завадить ще один компонент – манна крупа.
Цей інгредієнт допомагає вирішити характерну для тіста проблему – липкість та нееластичність.
За рахунок манки основа для випікання стає повітрянішою.
Як «працює» манна крупа
Для цього інгредієнта характерна така властивість як швидке вбирання води.
Таким чином, після додавання манки із тіста зникає зайва рідина. У результаті цього тісто набуває необхідної йому еластичності.
Випечені з такого тіста страви вирізняються великим об’ємом та ніжністю.
Однак варто пам’ятати, що манне тісто підходить для створення не всіх випічок.
Воно може стати основою для пиріжків та оладок. А ось пельмені, заварне тістечко, слойки та печиво з манною крупою робити не варто.
Як правильно додавати манку
Якщо вага тіста становить близько 500 грамів, то до нього потрібно додати ложку столової манної крупи. Перевищувати цю норму не рекомендується.
Також слід пам’ятати про співвідношення манки та дріжджів. На столову ложку крупи має припадати близько восьми грамів сухих дріжджів.
Всі ми звикли до того, що їжу в будь-який момент можна дуже швидко розігріти за допомогою мікрохвильовки, плити, духовки або пароварки. Але потрібно обов'язково знати, що є продукти, які категорично не можна повторно розігрівати, оскільки вони можуть с...
Мікрохвильовка – абсолютно незамінний кухонний гаджет, який дуже спрощує процеси підготовки їжі. Але, потрібно знати, що не всі продукти можна розігрівати в мікрохвильовці, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами, завд...