
Традиційно складовими частинами тіста повинні мають бути борошно, дріжджі, яйця, олія та вода, передають Патріоти України.
Однак досвідчені кулінари знають, що не завадить ще один компонент – манна крупа.
Цей інгредієнт допомагає вирішити характерну для тіста проблему – липкість та нееластичність.
За рахунок манки основа для випікання стає повітрянішою.
Як «працює» манна крупа
Для цього інгредієнта характерна така властивість як швидке вбирання води.
Таким чином, після додавання манки із тіста зникає зайва рідина. У результаті цього тісто набуває необхідної йому еластичності.
Випечені з такого тіста страви вирізняються великим об’ємом та ніжністю.
Однак варто пам’ятати, що манне тісто підходить для створення не всіх випічок.
Воно може стати основою для пиріжків та оладок. А ось пельмені, заварне тістечко, слойки та печиво з манною крупою робити не варто.
Як правильно додавати манку
Якщо вага тіста становить близько 500 грамів, то до нього потрібно додати ложку столової манної крупи. Перевищувати цю норму не рекомендується.
Також слід пам’ятати про співвідношення манки та дріжджів. На столову ложку крупи має припадати близько восьми грамів сухих дріжджів.
Хоча молоко є джерелом кальцію та вітамінів, експерти наголошують, що не всім воно корисне. Деяким людям від цього продукту може бути лише шкода, передають Патріоти України. Кому слід уникати молока:. Експерти радять обирати альтернативні джерела кальц...
Банани, як стверджують кардіологи, завдяки вмісту калію допомогають контролювати гіпертонію. Калій знижує вплив натрію на організм та зменшує напругу в стінках кровоносних судин, передають Патріоти України. А ще цей фрукт завдяки триптофану та мінерала...