Традиційно складовими частинами тіста повинні мають бути борошно, дріжджі, яйця, олія та вода, передають Патріоти України.
Однак досвідчені кулінари знають, що не завадить ще один компонент – манна крупа.
Цей інгредієнт допомагає вирішити характерну для тіста проблему – липкість та нееластичність.
За рахунок манки основа для випікання стає повітрянішою.
Як «працює» манна крупа
Для цього інгредієнта характерна така властивість як швидке вбирання води.
Таким чином, після додавання манки із тіста зникає зайва рідина. У результаті цього тісто набуває необхідної йому еластичності.
Випечені з такого тіста страви вирізняються великим об’ємом та ніжністю.
Однак варто пам’ятати, що манне тісто підходить для створення не всіх випічок.
Воно може стати основою для пиріжків та оладок. А ось пельмені, заварне тістечко, слойки та печиво з манною крупою робити не варто.
Як правильно додавати манку
Якщо вага тіста становить близько 500 грамів, то до нього потрібно додати ложку столової манної крупи. Перевищувати цю норму не рекомендується.
Також слід пам’ятати про співвідношення манки та дріжджів. На столову ложку крупи має припадати близько восьми грамів сухих дріжджів.
Дієтологи зазначають: таке бажання може вказувати на дефіцит електролітів, вітамінів або мінералів, передають Патріоти України. Що може означати кожен смак:. Що робити:. Попередження: постійне бажання всіх трьох смаків може сигналізувати про порушення ...
Багато продуктів у нашому раціоні містять прихований цукор, навіть якщо вони здаються здоровими. Часте вживання таких продуктів може спричинити набір ваги, проблеми з зубами і енергетичні спади, передають Патріоти України. Найпоширеніші продукти з прих...