А ви це знали? Що буде, якщо при варіння до гречки додати соду

В кулінарії є рекомендація додавати соду до гречки при варінні. Для когось це стане новою інформацію, а хтось користується нею вже тривалий час, передають Патріоти України. Для чого додавати соду?

Ефект від соди

Справа в тому, що позитивний вплив дійсно є. Сода допомагає гречці стати кращою версією самою себе. Крупа має дещо гіркуватий присмак та специфічний запах. В результаті більшість відмовляється від її приготування.

Не лишайте себе задоволення зварити гречку на гарнір. Просто додайте трохи соди. На 2 склянки води потрібно приблизно 0,5 ч.л.

Сода допомагає зробити крупу розсипчастою. Ще один цікавий факт полягає в тому, що гречка швидше вариться. Буде менше специфічного запаху. Потрібно буде вдвічі менше часу на її приготування.

Додавати соду потрібно не одразу з холодною водою. Спочатку треба дочекатися закипання, а потім вже класти до гречки. Якщо ви ще не пробували такий кулінарний лайфхак, тоді спробуйте. Ефект від цієї простої дії буде відчутним.

Коли насправді солити воду для пасти - кулінари розкрили секрет

п’ятниця, 26 грудень 2025, 11:11

Багато хто солить воду для пасти ще холодною, але кулінари радять цього не робити. Найкращий момент для додавання солі - коли вода вже закипіла. У цей час сіль швидко розчиняється, не утворює осаду та не пошкоджує каструлю, передають Патріоти України. ...

Ви могли це не знати! Ніколи не загортайте залишки їжі у фольгу - ось чому це небезпечно

п’ятниця, 26 грудень 2025, 10:58

Фольга має чимало застосувань у господарстві. Її використовують для видалення вапняного наліту чи чистки срібних прикрас, у фользі запікають різноманітні страви. Втім, як стверджують фахівці, фольга в кулінарії - не кращий варіант, у тому числі й для з...