А ви це знали? Що буде, якщо при варіння до гречки додати соду

В кулінарії є рекомендація додавати соду до гречки при варінні. Для когось це стане новою інформацію, а хтось користується нею вже тривалий час, передають Патріоти України. Для чого додавати соду?

Ефект від соди

Справа в тому, що позитивний вплив дійсно є. Сода допомагає гречці стати кращою версією самою себе. Крупа має дещо гіркуватий присмак та специфічний запах. В результаті більшість відмовляється від її приготування.

Не лишайте себе задоволення зварити гречку на гарнір. Просто додайте трохи соди. На 2 склянки води потрібно приблизно 0,5 ч.л.

Сода допомагає зробити крупу розсипчастою. Ще один цікавий факт полягає в тому, що гречка швидше вариться. Буде менше специфічного запаху. Потрібно буде вдвічі менше часу на її приготування.

Додавати соду потрібно не одразу з холодною водою. Спочатку треба дочекатися закипання, а потім вже класти до гречки. Якщо ви ще не пробували такий кулінарний лайфхак, тоді спробуйте. Ефект від цієї простої дії буде відчутним.

Смакота! Два секрети соковитих курячих котлет

четвер, 13 лютий 2025, 13:08

Легкі курячі котлети полюбляють всі. Ця страва є одним із найсмачніших джерел білка та корисних компонентів. Крім того, курячі котлети ідеально поєднуються майже з будь-яким гарніром, передають Патріоти України. При цьому смак котлет можна значно покра...

Ви будете здивовані! Від клітковини до калію: Чому картопля корисніша, ніж ви думали

четвер, 13 лютий 2025, 12:05

Картопля часто недооцінюється через міфи про її шкоду, але насправді цей продукт має безліч корисних властивостей. Вона є джерелом важливих поживних речовин, які підтримують здоров’я, забезпечують енергію та сприяють тривалому відчуттю ситості, передаю...