
В кулінарії є рекомендація додавати соду до гречки при варінні. Для когось це стане новою інформацію, а хтось користується нею вже тривалий час, передають Патріоти України. Для чого додавати соду?
Справа в тому, що позитивний вплив дійсно є. Сода допомагає гречці стати кращою версією самою себе. Крупа має дещо гіркуватий присмак та специфічний запах. В результаті більшість відмовляється від її приготування.
Не лишайте себе задоволення зварити гречку на гарнір. Просто додайте трохи соди. На 2 склянки води потрібно приблизно 0,5 ч.л.
Сода допомагає зробити крупу розсипчастою. Ще один цікавий факт полягає в тому, що гречка швидше вариться. Буде менше специфічного запаху. Потрібно буде вдвічі менше часу на її приготування.
Додавати соду потрібно не одразу з холодною водою. Спочатку треба дочекатися закипання, а потім вже класти до гречки. Якщо ви ще не пробували такий кулінарний лайфхак, тоді спробуйте. Ефект від цієї простої дії буде відчутним.
Здорове харчування та регулярна активність - основа довгого життя. Лікарі радять доповнювати раціон продуктами з високим вмістом антиоксидантів, які уповільнюють старіння і зменшують ризик хронічних хвороб. Одним із таких «супернапоїв» вважається звича...
Медики наголошують: пити каву одразу після пробудження - не найкраща ідея. Організм ще не стабілізував рівень кортизолу, тому кофеїн працює слабше. Оптимальний час для першої чашки - через 1–3 години після сну, коли тіло найкраще реагує на стимулятори,...