В кулінарії є рекомендація додавати соду до гречки при варінні. Для когось це стане новою інформацію, а хтось користується нею вже тривалий час, передають Патріоти України. Для чого додавати соду?
Справа в тому, що позитивний вплив дійсно є. Сода допомагає гречці стати кращою версією самою себе. Крупа має дещо гіркуватий присмак та специфічний запах. В результаті більшість відмовляється від її приготування.
Не лишайте себе задоволення зварити гречку на гарнір. Просто додайте трохи соди. На 2 склянки води потрібно приблизно 0,5 ч.л.
Сода допомагає зробити крупу розсипчастою. Ще один цікавий факт полягає в тому, що гречка швидше вариться. Буде менше специфічного запаху. Потрібно буде вдвічі менше часу на її приготування.
Додавати соду потрібно не одразу з холодною водою. Спочатку треба дочекатися закипання, а потім вже класти до гречки. Якщо ви ще не пробували такий кулінарний лайфхак, тоді спробуйте. Ефект від цієї простої дії буде відчутним.
Якщо зібралися посмажити рибу, згадайте про те, які кулінарні помилки роблять її сухою та несмачною, передають Патріоти України. Багато хто з господарок стверджують, що багато в цій справі залежить виключно від виду риби та її якості, але це те саме, щ...
Деякі продукти не варто поєднувати з кавою через те, як це впливає на засвоєння поживних речовин або на роботу шлунково-кишкового тракту. Ось основні приклади, передають Патріоти України. Краще пити каву через 30–60 хв після їжі, а не на порожній шлуно...