Коли у продуктів харчування закінчується термін зберігання залишається один вихід – чи швиденько все з’їсти, чи так само оперативно заморозити, доки не зіпсувалися, передають Патріоти України.
Питання у тому, що можна заморожувати, а що ні. Що станеться зі сметаною, якщо залишити її на місяць-другий у морозилці?
Часи зараз не ті, щоб викидати сметану під кінець терміну зберігання. Вона ще може виявитись корисною. Важливо лише зберегти її.
Тому не потрібно боятися відправляти в морозилку кисломолочні продукти. Не тільки масло, сир, кефір, молоко а навіть сметана піддається заморожуванню.
Насамперед потрібно врятувати домашню сметану, або придбану на фермерському господарстві. Вона відрізняється від тієї, що продають у магазинах.
Як заморозити сметану?
Краще заморозити, ніж чекати, коли її залишиться лише викинути. Але треба розуміти, що заморозка магазинної сметани, позначиться на смаку та консистенції продукту не найкращим чином.
Домашня сметана жирніша від магазинної і після розморожування збереже більшу частину всіх своїх якостей.
Перед тим як заморозити, сметану потрібно збити вінчиком (це допоможе при заморожуванні магазинного продукту, в якому крім жирів присутня і вода).
Краще заморожувати сметану в скляному або керамічному посуді. У цьому випадку продукт не постраждає навіть за дуже низької температури.
А от розморожувати сметану потрібно поступово у холодильнику протягом доби.
Зберігати після заморожування її можна до 3 місяців.
Один інгредієнт навряд чи зможе перетворити смажену картоплю на ідеально хрустку, але є дві прості речі, які ви можете зробити під час приготування для кращих результатів. Це включає вибір правильного сорту картоплі, передають Патріоти України. Своїми ...
Банани - один із найулюбленіших фруктів у світі, і більшість із нас їсть їх майже щодня, не замислюючись про деталі. Та виявляється, ступінь стиглості цього фрукта може суттєво впливати на його поживну цінність і користь для організму, передають Патріо...