А ви це знали? Що додають у тісто пекарі, щоб випічка вийшла пишною та смачною

Домашні будуть дуже вдячні господині, якщо вона їх пригощатиме домашньою випічкою. Пироги та булочки власного приготування завжди смачніші за продукцію, куплену в магазині. Однак для того, щоб страви виходили чудової якості, потрібно взяти на замітку деякі секрети професійних пекарів, передають Патріоти України.

Що варто додавати в тісто

Крохмаль

Досвідчені пекарі знають, що цей продукт здатний перетворити тісто, помітно поліпшивши його структуру. Справа в тому, що звичайний крохмаль допомагає тісту стати більш повітряним та легким. До того ж така випічка довше залишається м’якою. Крохмаль можна ввести прямо на борошно. На стандартну порцію тіста достатньо буде 30 г порошку.

Манна крупа

Цей інгредієнт по-справжньому перетворить будь-яку випічку, зробивши її більш однорідною, якісною та смачною. Також манка здатна позбавити тісто від надлишку вологи, що може зіпсувати готову страву. Достатньо однієї великої ложки крупи для того, щоб перетворити тісто. До речі, випічка, до якої додають манну крупу, здатна на довгий термін залишатися свіжою.

Молоко

Якщо ви працюєте з дріжджовим тестом, то як основу для дріжджів варто брати не воду, а молоко. У такому випадку страви вийдуть не тільки набагато смачнішими, але й набудуть гарного відтінку кольору. До речі, саме завдяки молоку готова випічка набуває апетитної скоринки.

Джерело: ПростоВей

Прокидаєтеся втомленим? Лікарі радять правило 21:30, щоб почуватися краще

неділя, 31 серпень 2025, 17:14

Нове дослідження показало, що більшість людей не висипаються: майже половина з них зізналася, що рідко або ніколи не прокидаються по-справжньому відпочившими, передають Патріоти України. . Експерт з сну доктор Нерина Рамлахан радить дотримуватися прав...

Рак можна перемогти! Інгредієнт, який раніше вважали небезпечним, виявився корисним

неділя, 31 серпень 2025, 12:12

Довгий час вважалося, що споживання тваринного білка підвищує ризик смерті від раку та серцево-судинних захворювань, а рослинний білок навпаки захищає організм. Але нове дослідження перевертає ці переконання, передають Патріоти України. Вчені з Канади ...