А ви це знали? Що досвідчені кулінари додають при варінні моркви, щоб прискорити процес приготування

Морква є одним із тих рідкісних продуктів, якому термічна обробка піде тільки на користь: овоч стане не тільки смачнішим, а й кориснішим, передають Патріоти України.

Подробиці

Не всі знають про те, що при дії температури концентрація поживних речовин підвищується. Також рецепти багатьох популярних салатів включають відварену моркву. Не всіх господарок влаштовує, що доводити овоч до готовності потрібно щонайменше півгодини. Тому кулінари з’ясували, що одна маленька хитрість дозволить суттєво заощадити час приготування.

Що потрібно додати в каструлю з морквою

Якщо ви хочете, щоб час приготування моркви скоротився, то варто використовувати невелику кількість соди. Усього однієї щіпки порошку буде цілком достатньо. Але не всі знають, що користь соди цим не обмежується.

Додавання додаткового компонента в процесі варіння також допоможе зберегти гарне забарвлення овочів. А ось на смакових якостях сода ніяк не вплине, тому її сміливо можна додавати в каструлю з морквою.

Для чого кухарі додають олію при маринуванні м’яса чи риби

вівторок, 24 червень 2025, 13:05

Дуже часто, спостерігаючи за роботою професійних кулінарів, можна відзначити, що вони додають рослинну чи оливкову олію в процесі маринування м’яса чи риби. Ця дія має цілих три причини, передають Патріоти України. Якщо ви маєте замаринувати велику кіл...

Ризикуєте отримати виразку або гастрит! Що можна і що заборонено їсти натщесерце

вівторок, 24 червень 2025, 12:35

Натщесерце багато хто починає свій день зі склянки кави або лимонної води, проте такі звички можуть негативно впливати на шлунок, особливо якщо існує ризик розвитку виразки або гастриту. Лікарі наголошують, що правильний вибір продуктів натщесерце допо...