Полуниця — популярний літній фрукт, і багато хто любить нею поласувати у спекотний день. Незважаючи на популярність цих ягід, більшість людей не замислюються про вигляд полуниці. Наприклад, більшість уявлення не має, що означають білі крапки на її плодах. Дехто припускає, що це насіння. Але, як виявилося, це далеко не так, пише OBOZ.UA, передають Патріоти України.
Ці білі крапки насправді є тим, що називається сім’янкою, тобто плодом рослини. На зовнішній стороні кожної полуниці є сотні крапок, схожих на насіння. Ці білі точки на зовнішній стороні вашої полуниці насправді є фруктами. Отже, коли ви їсте одну полуницю, ви одночасно споживаєте сотні фруктів, кажуть експерти.
Крім того, багато людей не знають, що ця нібито ягода, незважаючи на свою назву, насправді по суті навіть не є ягодою. Сім'янка, яку ми помилково сприймаємо як насіння, насправді містить насіння всередині, що робить її плодом. Але та частина, яку ми відкушуємо, солодка м’ясиста полуниця, яку люблять багато з нас, не є фруктом. Як зазначають біологи, червона частина насправді є вмістилищем – частиною рослини, яка утримує плоди разом. Таким чином, гени, які зазвичай експресуються у фрукті, тепер експресуються в ємності, що змушує ємність рости замість плоду.
Під час і після приготування випічки багато досвідчених господинь роблять дії, які можуть здивувати кулінарів-початківців. Однак ці процедури дають цікаві результати: страва стає красивішою та смачнішою. Одною із таких корисних дій є покриття поверхні ...
Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають ...