А ви це знали? Що означає, якщо олія піниться під час смаження

Іноді під час смаження різних продуктів ми стикаємося з утворенням піни з олії, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Досвідчені кулінари стверджують, якщо на сковороді не було води, такого не має бути.

Якщо ви побачили, що під час смаження олія почала пінитися, це може означати, що перед вами неякісний або протермінований продукт. Тому під час придбання олії в магазині завжди уважно дивіться на дату виготовлення.

Олія також може бути розведеною або виробник додав до продукту дуже багато води.

Пінитися може й нерафінована олія, яка загалом має таку властивість – утворювати піну, навіть якщо цей продукт якісний і непротермінований. Таку олію не варто використовувати для смаження, вона більше підходить для заправляння салатів.

Якщо з рафінованої олії з хорошим терміном придатності, яка не гірчить, починає утворюватися піна під час смаження, виправити ситуацію допоможе лише одне: вам спочатку потрібно посмажити на сухій сковороді сіль, потім висипати її та налити олію. Тоді піна не утворюватиметься.

Завдяки солі ви приберете зайву вологу, а тому смаження пройде без зайвої піни та неприємних бризок.

Джерело: ТСН.ua

ТОП-10 продуктів, які потрібно їсти для здорового серця - поради кардіологів

п’ятниця, 7 листопад 2025, 13:10

Серце —-найважливіший м’яз нашого організму, і те, що ми їмо, безпосередньо впливає на його роботу. Кардіологи радять включати у раціон продукти, які зміцнюють судини, знижують тиск і рівень холестерину, передають Патріоти України. Містить корисні жири...

Що таке паста Амосова і чому її називають “вітамінною бомбою” для серця

п’ятниця, 7 листопад 2025, 12:45

Паста Амосова - це натуральна суміш із сухофруктів, горіхів і меду, яку розробив відомий український кардіохірург Микола Амосов. Вона зміцнює серце, імунітет і допомагає відновити сили після хвороб чи стресів, передають Патріоти України. У традиційному...