А ви це знали? Що робити спочатку - посолити овочі або заправити їх олією


Якщо ви хочете приготувати по-справжньому апетитний салат, який не втратить свій смак та зовнішній вигляд після того, як 5 хвилин проведе на столі, зверніть увагу на ці дрібні нюанси, передають Патріоти України.

Подробиці

  • По-перше, якщо йдеться про приготування холодного салату, ніколи не змішуйте продукти різної температури. Всі вони, у тому числі овочі, повинні бути охолодженими. В іншому випадку така страва незабаром зіпсується.
  • По-друге, не забувайте, що солити овочевий салат потрібно перед самою подачею на стіл. Таке правило встановлено тому, що додана сіль заздалегідь змусить овочі виділяти багато соку, що зіпсує закуску.
  • Зрештою, третє, заключне правило стосується заправки салатів.

Незважаючи на те, що багато недосвідчених кухарів не бачать жодної різниці між тим, що слід робити спочатку – солити салат або поливати його маслом, відмінність все ж таки є.

Рослинним маслом слід заправляти салат тільки після того, як до страви додали сіль, оцет і перець, оскільки сіль не розчиняється в олії і на зубах відчуватимуться її крупинки.

Не робіть помилок! У каструлі з якого металу категорично не можна варити варення

вівторок, 15 липень 2025, 19:05

Плануєте варити варення? Оберіть правильний посуд - інакше замість корисної солодкої смакоти отримаєте отруйну суміш, передають Патріоти України. . Під час варіння фруктів виділяється кислота, яка вступає в реакцію з алюмінієм. У результаті утворюютьс...

Просто і геніально! Що робити з кавуном, щоб він ніколи не псувся

вівторок, 15 липень 2025, 17:30

Кавун - один із найулюбленіших літніх фруктів, який освіжає у спекотні дні. Але що робити, якщо залишилося багато кавуна, а з’їсти його відразу неможливо? Вихід - заморожування. Чи можна так робити, і які переваги це дає, передають Патріоти України. Чи...