А ви це знали? Скільки яєць на день можна їсти без ризиків для здоров'я

Якщо ви обмежували себе у вживанні яєць через вміст в них холестерину, вам не варто цього робити, оскільки дослідження показують, що харчовий холестерин майже не впливає на його рівень у крові. Крім того, жовтки містять корисні жири, вітаміни групи B, селен і холін, який підтримує метаболізм, передають Патріоти України.

Разом з цим, яйця – це доступне джерело білка, але це не означає, що їх варто їсти без обмежень. У якій кількості варто їсти яйця, щоб отримати максимум користі для здоров’я без зайвого ризику, розповіли в Eat This, Not That.

Скільки яєць варто вживати на день?

Якщо ви хочете зменшити споживання холестерину, обмежтеся 1,5 яйцями на день, враховуючи загальну кількість холестерину в раціоні. Дослідження показують, що надмірне вживання їжі з високим рівнем холестерину, зокрема яєць, може підвищити ризик серцевих захворювань, а тому варто контролювати їх кількість.

Якщо прибрати жовтки, можна споживати більше яєчних білків без зайвого холестерину та калорій. Оскільки один білок містить 3 г білка, оптимальне споживання становить до 8 білків на день.

Як ввести у раціон?

Яйця — це простий і поживний додаток до раціону. Ви можете тримати у холодильнику яйця зварені круто, щоб швидко перекусити після тренування або додавати їх у страви, наприклад до салату.

Також, спробуйте яйце на тості з авокадо або поєднуйте його з корисними вуглеводами під час сніданку. Це зробить ваші страви більш ситними та збалансованими.

Шеф-кухарі розкрили секрет: Ось який кисломолочний сир обрати для сирників

четвер, 27 березень 2025, 18:09

Щоб спекти смачні сирники, господині пробують замінити борошно манкою та зменшити кількість цукру у рецепті. Але цього не достатньо, передають Патріоти України. Набагато важливіше вибрати відповідний кисломолочний сир, який є основою для майбутньої стр...

Навіщо досвідчені кухарі при варінні м’яса додають лушпиння цибулі

четвер, 27 березень 2025, 17:08

Відварене м’ясо не назвеш найпопулярнішою стравою, оскільки господині надають перевагу готуванні його на грилі або подачі в смаженому вигляді. Однак варіння набагато корисніше, передають Патріоти України. При правильному підході відварене м’ясо виходит...