А ви це знали? Скільки яєць на день можна їсти без ризиків для здоров'я

Якщо ви обмежували себе у вживанні яєць через вміст в них холестерину, вам не варто цього робити, оскільки дослідження показують, що харчовий холестерин майже не впливає на його рівень у крові. Крім того, жовтки містять корисні жири, вітаміни групи B, селен і холін, який підтримує метаболізм, передають Патріоти України.

Разом з цим, яйця – це доступне джерело білка, але це не означає, що їх варто їсти без обмежень. У якій кількості варто їсти яйця, щоб отримати максимум користі для здоров’я без зайвого ризику, розповіли в Eat This, Not That.

Скільки яєць варто вживати на день?

Якщо ви хочете зменшити споживання холестерину, обмежтеся 1,5 яйцями на день, враховуючи загальну кількість холестерину в раціоні. Дослідження показують, що надмірне вживання їжі з високим рівнем холестерину, зокрема яєць, може підвищити ризик серцевих захворювань, а тому варто контролювати їх кількість.

Якщо прибрати жовтки, можна споживати більше яєчних білків без зайвого холестерину та калорій. Оскільки один білок містить 3 г білка, оптимальне споживання становить до 8 білків на день.

Як ввести у раціон?

Яйця — це простий і поживний додаток до раціону. Ви можете тримати у холодильнику яйця зварені круто, щоб швидко перекусити після тренування або додавати їх у страви, наприклад до салату.

Також, спробуйте яйце на тості з авокадо або поєднуйте його з корисними вуглеводами під час сніданку. Це зробить ваші страви більш ситними та збалансованими.

Як чистити цибулю без сліз - прості секрети від кухарів

п’ятниця, 20 червень 2025, 18:14

Чистка цибулі часто супроводжується слізьми і подразненням очей. Але існують прості способи, які допоможуть уникнути дискомфорту і зробити цей процес легшим, передають Патріоти України. 1. Охолодити цибулю перед чисткою Поклади цибулину в холодильник ...

Не робіть помилок! Які продукти в жодному разі не можна зберігати в морозилці, але їх чомусь туди кладуть

п’ятниця, 20 червень 2025, 17:57

Деякі продукти, якщо покласти їх до морозильної камери, не лише втрачають свій смак і текстуру після заморожування, а й можуть стати небезпечними для здоров’я. Розповідаємо, яку саме їжу варто тримати подалі від морозилки, щоб потім не довелося викидат...