Після святкування Нового року часто залишається відкрита пляшка шампанське. Тому важливо знати, скільки часу може зберігатися в холодильнику таке шампанське, щоб воно не втратило своїх властивостей, пише rsute, зазначають Патріоти України.
Алкогольні напої мають термін придатності і шампанське не виняток. Але його смак можна зберегти, якщо вдасться утримати насиченість напою вуглекислим газом, який і надає йому ігристості.
Так, експерти з вина Владислав Маркін і Юрій Гузєєв вважають, що відкрите шампанське може простояти 2 години. Далі воно втрачає свої смакові якості, за які й цінується напій.
До того ж, навіть закрита пробка не дає гарантії, що збережеться газ. Відзначається, що починає відбуватися процес окислення, який погіршує смак, і вже немає тих бульбашок, які прикрашають келих із шампанським.
Пляшку з вином можна відразу після розливу закрити тієї ж пробкою, але вона вже не дасть потрібної герметизації. Навколо неї потрібно намотати додаткові матеріали, наприклад, фольгу, і знову заткнути шийку пляшки.
Відзначається, що в холодильнику добре закрита пляшка з шампанським може простояти ще 1-2 дні.
Зберігати шампанське необхідно в горизонтальному положенні. Але бажано рідко міняти його. До того ж якщо термін придатності шампанського - 3 роки і воно весь цей час знаходиться в первозданному вигляді, то його потрібно хоча б через рік поставити у вертикальне положення, а потім знову укласти.
Відкрите шампанське на святі все ж можна зберегти, якщо є спеціальна пробка стопор. Пробка стопор герметично закриває отвір і не дає виходити газу.
В середину не потрапляє повітря, отже, немає окисного процесу. З такими пробками шампанське може простояти тиждень, якщо пляшка наповнена на 2/3. Коли залишається небагато - приблизно третина від усього обсягу, то тільки один день.
Нагадаємо, раніше медики розповіли, що насправді відбувається з організмом, якщо вживати алкоголь на порожній шлунок. Без їжі в організмі ви швидше починаєте відчувати себе напідпитку, вживаючи алкоголь.
Риба є смачним та корисним продуктом харчування, тому періодично її варто обов’язково включати до раціону. Однак з її неприємним ароматом, що виникає у процесі смаження, не завжди впорається навіть потужна витяжка, передають Патріоти України. Але від н...
Оливкова олія набагато корисніша за соняшникову. Це джерело олеїнової кислоти та багатьох інших важливих для людського організму сполук. Втім, для смаження оливкову олію використовувати не варто. А ось для заправки салатів вона смакує ідеально, передаю...