А ви це знали: Скільки можна зберігати відкриту пляшку шампанського - відповідь експертів

Після святкування Нового року часто залишається відкрита пляшка шампанське. Тому важливо знати, скільки часу може зберігатися в холодильнику таке шампанське, щоб воно не втратило своїх властивостей, пише rsute, зазначають Патріоти України.

Алкогольні напої мають термін придатності і шампанське не виняток. Але його смак можна зберегти, якщо вдасться утримати насиченість напою вуглекислим газом, який і надає йому ігристості.

Скільки часу зберігається відкрите шампанське

Так, експерти з вина Владислав Маркін і Юрій Гузєєв вважають, що відкрите шампанське може простояти 2 години. Далі воно втрачає свої смакові якості, за які й цінується напій.

До того ж, навіть закрита пробка не дає гарантії, що збережеться газ. Відзначається, що починає відбуватися процес окислення, який погіршує смак, і вже немає тих бульбашок, які прикрашають келих із шампанським.

Пляшку з вином можна відразу після розливу закрити тієї ж пробкою, але вона вже не дасть потрібної герметизації. Навколо неї потрібно намотати додаткові матеріали, наприклад, фольгу, і знову заткнути шийку пляшки.

Відзначається, що в холодильнику добре закрита пляшка з шампанським може простояти ще 1-2 дні.

Як зберігати відкрите шампанське

Зберігати шампанське необхідно в горизонтальному положенні. Але бажано рідко міняти його. До того ж якщо термін придатності шампанського - 3 роки і воно весь цей час знаходиться в первозданному вигляді, то його потрібно хоча б через рік поставити у вертикальне положення, а потім знову укласти.

Відкрите шампанське на святі все ж можна зберегти, якщо є спеціальна пробка стопор. Пробка стопор герметично закриває отвір і не дає виходити газу.

В середину не потрапляє повітря, отже, немає окисного процесу. З такими пробками шампанське може простояти тиждень, якщо пляшка наповнена на 2/3. Коли залишається небагато - приблизно третина від усього обсягу, то тільки один день.

Нагадаємо, раніше медики розповіли, що насправді відбувається з організмом, якщо вживати алкоголь на порожній шлунок. Без їжі в організмі ви швидше починаєте відчувати себе напідпитку, вживаючи алкоголь.

Секрет досвідчених господинь! У чому замочити магазинну курку, щоб позбавитися шкідливих речовин

вівторок, 23 квітень 2024, 18:10

Багато хто знає, що м’ясо курей, вирощених на птахофабриках, містить гормони росту та антибіотики. Крім того, щоб тушки зберігалися довше, їх обробляють спеціальними консервантами. Щоб видалити шкідливі речовини з м’яса птиці, слід скористатися розсоло...

Діти оцінять! Шоколадні яйця до великоднього столу - рецепт, який точно здивує

вівторок, 23 квітень 2024, 17:44

Фудблогерка Валерія Велігура перед Великоднем порадила фоловерам спробувати приготувати шоколадні яйця до святкового столу, передають Патріоти України. «Повітряний шоколадний мус… Глазур з горішками… Такий десерт точно здивує ваших близьких», — ствердж...