Після святкування Нового року часто залишається відкрита пляшка шампанське. Тому важливо знати, скільки часу може зберігатися в холодильнику таке шампанське, щоб воно не втратило своїх властивостей, пише rsute, зазначають Патріоти України.
Алкогольні напої мають термін придатності і шампанське не виняток. Але його смак можна зберегти, якщо вдасться утримати насиченість напою вуглекислим газом, який і надає йому ігристості.
Так, експерти з вина Владислав Маркін і Юрій Гузєєв вважають, що відкрите шампанське може простояти 2 години. Далі воно втрачає свої смакові якості, за які й цінується напій.
До того ж, навіть закрита пробка не дає гарантії, що збережеться газ. Відзначається, що починає відбуватися процес окислення, який погіршує смак, і вже немає тих бульбашок, які прикрашають келих із шампанським.
Пляшку з вином можна відразу після розливу закрити тієї ж пробкою, але вона вже не дасть потрібної герметизації. Навколо неї потрібно намотати додаткові матеріали, наприклад, фольгу, і знову заткнути шийку пляшки.
Відзначається, що в холодильнику добре закрита пляшка з шампанським може простояти ще 1-2 дні.
Зберігати шампанське необхідно в горизонтальному положенні. Але бажано рідко міняти його. До того ж якщо термін придатності шампанського - 3 роки і воно весь цей час знаходиться в первозданному вигляді, то його потрібно хоча б через рік поставити у вертикальне положення, а потім знову укласти.
Відкрите шампанське на святі все ж можна зберегти, якщо є спеціальна пробка стопор. Пробка стопор герметично закриває отвір і не дає виходити газу.
В середину не потрапляє повітря, отже, немає окисного процесу. З такими пробками шампанське може простояти тиждень, якщо пляшка наповнена на 2/3. Коли залишається небагато - приблизно третина від усього обсягу, то тільки один день.
Нагадаємо, раніше медики розповіли, що насправді відбувається з організмом, якщо вживати алкоголь на порожній шлунок. Без їжі в організмі ви швидше починаєте відчувати себе напідпитку, вживаючи алкоголь.
Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...
У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...