Яйця – це найпопулярніший продукт, який більшість любить вживати на сніданок. Але треба розуміти, що спосіб приготування, якому ви віддаєте перевагу, може вплинути на те, скільки поживних речовин ви отримуєте з самих яєць, передають Патріоти України.
Видання Eat This Not That, спираючись на власні дослідження та критерії, назвало найкращий та найгірший способи приготуванн (чи вживання) яєць.
Сирі яйця
Деякі люди п’ють сирі яйця окремо або додають їх у коктейль, щоб збільшити кількість білка. Один невеликий плюс полягає в тому, що сирі яйця містять більше вітаміну А, ніж варені яйця. Відповідно до звіту, опублікованого в International Journal of Food Sciences and Nutrition, концентрації вітаміну А1 (ретинолу, необхідного для зору, підтримки шкіри та розвитку людини) були на 20 відсотків нижчими у варених жовтках, ніж у сирих. На щастя, ви не повинні надто турбуватися про це.
Мінуси полягають у тому, що ви підвищуєте ризик зараження сальмонельозом, і лише половина білка з сирих яєць засвоюється вашим організмом (порівняно з 91 відсотком у варених яйцях). Крім того, сирі яйця містять авідин, білок, який зв’язується з біотином — вітаміном групи В, який допомагає зберегти ваше воломмя блискучими та не дає йому поглинатися. Приготування денатурує авідин, тому він більше не перешкоджає засвоєнню біотину. Ризики тут переважують переваги, тому це - найгірший спосіб вживання яєць.
Яйця всмятку
Яйця кладуть у каструлю з киплячою водою на 5-6 хвилин. Ця тривалість варіння дозволить повністю зварити яєчний білок, а жовток залишиться рідким. Плюси у тому, що такі яйця - знежирені. Крім того, оскільки жовток залишається рідким, ви зберігаєте більше його термочутливих поживних речовин.
Мінусом може бути тільки те, що ви можете втратити трохи яєчного білка, коли будете чистити яйце. Отже, такий спосіб приготування вважається найкращим. Він низькокалорійний, забеспечує повне приготування білка, і зберігає всі мікроелементи в жовтку.
Сиру за раз багато не з’їси, однак господині полюбляють купувати його декілька видів, щоб можна було створити сирну тарілку, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Більшість експертів говорять, що зберігати сир у морозилці не можна, бо він зіп...
Іноді при приготуванні смачної та ароматної домашньої випічки господині стикаються з дрібними неприємностями, які можуть зіпсувати весь десерт. Наприклад, якщо варення для начинки дуже рідке, воно буде витікати на лист, підгоряти, і смачний пиріг приго...