Яйця – це найпопулярніший продукт, який більшість любить вживати на сніданок. Але треба розуміти, що спосіб приготування, якому ви віддаєте перевагу, може вплинути на те, скільки поживних речовин ви отримуєте з самих яєць, передають Патріоти України.
Видання Eat This Not That, спираючись на власні дослідження та критерії, назвало найкращий та найгірший способи приготуванн (чи вживання) яєць.
Сирі яйця
Деякі люди п’ють сирі яйця окремо або додають їх у коктейль, щоб збільшити кількість білка. Один невеликий плюс полягає в тому, що сирі яйця містять більше вітаміну А, ніж варені яйця. Відповідно до звіту, опублікованого в International Journal of Food Sciences and Nutrition, концентрації вітаміну А1 (ретинолу, необхідного для зору, підтримки шкіри та розвитку людини) були на 20 відсотків нижчими у варених жовтках, ніж у сирих. На щастя, ви не повинні надто турбуватися про це.
Мінуси полягають у тому, що ви підвищуєте ризик зараження сальмонельозом, і лише половина білка з сирих яєць засвоюється вашим організмом (порівняно з 91 відсотком у варених яйцях). Крім того, сирі яйця містять авідин, білок, який зв’язується з біотином — вітаміном групи В, який допомагає зберегти ваше воломмя блискучими та не дає йому поглинатися. Приготування денатурує авідин, тому він більше не перешкоджає засвоєнню біотину. Ризики тут переважують переваги, тому це - найгірший спосіб вживання яєць.
Яйця всмятку
Яйця кладуть у каструлю з киплячою водою на 5-6 хвилин. Ця тривалість варіння дозволить повністю зварити яєчний білок, а жовток залишиться рідким. Плюси у тому, що такі яйця - знежирені. Крім того, оскільки жовток залишається рідким, ви зберігаєте більше його термочутливих поживних речовин.
Мінусом може бути тільки те, що ви можете втратити трохи яєчного білка, коли будете чистити яйце. Отже, такий спосіб приготування вважається найкращим. Він низькокалорійний, забеспечує повне приготування білка, і зберігає всі мікроелементи в жовтку.
Ось як швидко й надійно розпізнати зіпсовані консерви в магазині, передають Патріоти України. Огляд упаковки. Переконайтеся, що банка або скляна тарa не має здуття, вм’ятин із розривом лаку, протікання або слідів витікання. Здуття кришки чи днища свідч...
Нові наукові дані свідчать, що під час заварювання чай у пакетиках може виділяти мільйони частинок мікропластику, які потрапляють у кров і з часом осідають у тканинах організму, передають Патріоти України. За результатами дослідження, найтоксичнішими в...