А ви це знали? ТОП-5 помилок, які допускають господині при приготуванні плову

Наявність рису, м’яса, спецій і бажання ще не означає, що є всі шанси приготувати смачний плов. Часто під виглядом плову кулінари підносять рисову кашу з овочами і спеціями, але кожен, хто хоч раз пробував справжню страву узбецької кухні, може виділити підробку. Ми розповімо, як приготувати смачний плов, передають Патріоти України

Подробиці

  • По-перше, потрібно купити правильний рис. Наприклад, крупи округлої форми для цієї страви не підходять. Правильно буде використовувати рис витягнутої форми або із зазначенням на упаковці «для плову».
  • По-друге, потрібно знати, на чому готувати. Отримати справжній баранячий жир буде проблематично. Тому подбайте хоча б про хорошу соняшникову олію.
  • По-третє, не потрібно економити на м’ясі. Краще зробити вибір на користь баранини або яловичини. Але якщо ви збираєтеся готувати плов без забобонів, то підійде і свинина, і курка.
  • По-четверте, важливо дотримуватися пропорції. На 1 кілограм рису потрібно взяти точно таку ж кількість м’яса, 600 грам моркви і 300 грам цибулі.
  • По-п’яте, спеції помітно виділяють плов серед всіх злаків з наявністю м’яса. Тому обов’язково купуйте кмин і шафран. Інші кулінарні фантазії тільки відкладуть успіх затії.

І, нарешті, часник надає страві пікантність тільки тоді, коли він готується в плові у вигляді цілих зубчиків.

Це справді працює! Як перестати заїдати стрес

середа, 10 грудень 2025, 17:45

Їсти, коли на роботі конфлікт, їсти, коли в сім'ї розлади та постійно заїдати будь-який стрес — з такою проблемою стикається кожна третя людина. Як результат ми отримуємо проблеми зі здоров'ям і зайву вагу. Експерти кажуть: не дозволяйте своїм емоціям ...

Це така смакота! Соковита запіканка з куркою та броколі

середа, 10 грудень 2025, 13:08

Запіканки є популярною стравою в Україні. Фудблогерка nata.cooking розповіла, як приготувати запіканку з куркою та броколі, передають Патріоти України.