А ви це знали? ТОП-5 приправ, які не варто додавати в рис - не дають смаку і псують аромат

Сучасні господині полюбляють експериментувати на кухні, створюючи незвичні варіації класичних страв. Проте не завжди ці експерименти бувають вдалими. І якщо ви знаєте, які приправи не варто додавати в суп, радимо розібратися зі спеціями, які можуть зіпсувати рис, передають Патріоти України.

Страви з рису популярні в багатьох країнах світу, так як цей продукт коштує недорого, його легко приготувати і з ним відмінно поєднуються як м'ясо, птиця і риба, так і різні овочі. Більше того, рис має дивовижну здатність вбирати в себе запахи та смакові особливості різних компонентів, тому існує безліч спецій та приправ, з якими поєднується ця крупа.

Найчастіше до нього додають каррі (куркума, коріандр, кайенський перець, листя каррі), зіру (кумин), кардамон, перець червоний і чорний, петрушку, майоран, шафран, часник, мускатний горіх, любисток, шамбалу, естрагон, барбарис, корінь імбиру. Однак це не означає, що всі перераховані вище спеції потрібно додавати в одну страву - найкраще вибрати три-чотири. Також існує кілька приправ, які зіпсують рис або зроблять блюдо з нього несмачним.

Універсальні набори приправ

Не варто додавати в рис будь-яку універсальну приправу з багатьма інгредієнтами. Більше того, не варто робити це після того, як ви вже посипали крупу однією або декількома спеціями, які чудово доповнюють рис. У результаті ви можете отримати дивне смакове поєднання, яке навряд чи сподобається близьким.

Гірчиця

У страви з рису не варто додавати як зерна гірчиці, так і готову магазинну гірчицю. Так як гірчиця має яскраво виражений смак і найчастіше вона - гостра, смак самого рису та інших інгредієнтів буде зіпсований або перебитий. Гірчицю краще використовувати як маринад для страв із курки, індички, телятини, а також як самостійну приправу із хлібом, ковбасками та сосисками.

М'ята

Як відомо, з рисом готують і солодкі страви, наприклад, пудинги, ніжні молочні каші та різноманітні десерти. Проте в цьому випадку не варто експериментувати з м'ятою - її масло має характерний запах і смак ментолу, який повністю витіснить інші аромати.

Орегано

Досвідчені господині також не додають у страви з рису орегано, тому що ця запашна середземноморська приправа здатна перебити смак і аромат інших компонентів, а в поєднанні з іншими спеціями може зовсім здивувати незвичним смаком – і нерідко не зовсім вдалим.

Лаванда

Ще одна спеція, з якою необхідно бути обережним, це - лаванда. Вона має дуже потужний душно-солодкий аромат, який "переб'є" решту в страві, а звичні гарніри можуть отримати несподівані відтінки смаків. Цю приправу в обмеженій кількості радять додавати у випічку, джеми та варення, іноді – у м'ясні та рибні страви.

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...

Для чого смажити солоні огірки, якщо ви готуєте макарони

четвер, 21 листопад 2024, 17:12

Макарони та солоні огірки — досить неочікуване поєднання продуктів для однієї страви. Але це цікавий спосіб внести різноманіття. Далі в статті ви зможете дізнатися, яким чином можна покращити макарони та зробити їх надзвичайно смачними, передають Патрі...