А ви це знали? ТОП-5 приправ, які не варто додавати в рис - не дають смаку і псують аромат

Сучасні господині полюбляють експериментувати на кухні, створюючи незвичні варіації класичних страв. Проте не завжди ці експерименти бувають вдалими. І якщо ви знаєте, які приправи не варто додавати в суп, радимо розібратися зі спеціями, які можуть зіпсувати рис, передають Патріоти України.

Страви з рису популярні в багатьох країнах світу, так як цей продукт коштує недорого, його легко приготувати і з ним відмінно поєднуються як м'ясо, птиця і риба, так і різні овочі. Більше того, рис має дивовижну здатність вбирати в себе запахи та смакові особливості різних компонентів, тому існує безліч спецій та приправ, з якими поєднується ця крупа.

Найчастіше до нього додають каррі (куркума, коріандр, кайенський перець, листя каррі), зіру (кумин), кардамон, перець червоний і чорний, петрушку, майоран, шафран, часник, мускатний горіх, любисток, шамбалу, естрагон, барбарис, корінь імбиру. Однак це не означає, що всі перераховані вище спеції потрібно додавати в одну страву - найкраще вибрати три-чотири. Також існує кілька приправ, які зіпсують рис або зроблять блюдо з нього несмачним.

Універсальні набори приправ

Не варто додавати в рис будь-яку універсальну приправу з багатьма інгредієнтами. Більше того, не варто робити це після того, як ви вже посипали крупу однією або декількома спеціями, які чудово доповнюють рис. У результаті ви можете отримати дивне смакове поєднання, яке навряд чи сподобається близьким.

Гірчиця

У страви з рису не варто додавати як зерна гірчиці, так і готову магазинну гірчицю. Так як гірчиця має яскраво виражений смак і найчастіше вона - гостра, смак самого рису та інших інгредієнтів буде зіпсований або перебитий. Гірчицю краще використовувати як маринад для страв із курки, індички, телятини, а також як самостійну приправу із хлібом, ковбасками та сосисками.

М'ята

Як відомо, з рисом готують і солодкі страви, наприклад, пудинги, ніжні молочні каші та різноманітні десерти. Проте в цьому випадку не варто експериментувати з м'ятою - її масло має характерний запах і смак ментолу, який повністю витіснить інші аромати.

Орегано

Досвідчені господині також не додають у страви з рису орегано, тому що ця запашна середземноморська приправа здатна перебити смак і аромат інших компонентів, а в поєднанні з іншими спеціями може зовсім здивувати незвичним смаком – і нерідко не зовсім вдалим.

Лаванда

Ще одна спеція, з якою необхідно бути обережним, це - лаванда. Вона має дуже потужний душно-солодкий аромат, який "переб'є" решту в страві, а звичні гарніри можуть отримати несподівані відтінки смаків. Цю приправу в обмеженій кількості радять додавати у випічку, джеми та варення, іноді – у м'ясні та рибні страви.

Творить дива! Названо фрукт, який захищає від старіння і здатен подовжити життя на десятки років

четвер, 18 квітень 2024, 16:56

Дякувати за такий вплив фрукта на здоров’я слід вітамінам, мінералам та клітковині, що містяться в ньому, передають Патріоти України. Здатністю уповільнювати процеси старіння і подовжувати життя володіє манго. Напевно, це найсмачніший екзотичний фрукт....

Діти будуть у захваті! Як приготувати домашнє печиво на смак, як "Орео"

четвер, 18 квітень 2024, 15:08

Шоколадне печиво з ніжною білою начинкою смакує багатьом людям. Особливо, якщо його їсти, як радить реклама: покрутити, вмочити в молоко і з’їсти. Пропонуємо приготувати схоже печиво, але більш корисне, адже домашнє, передають Патріоти України. Змішайт...