Є доволі незвичайний інгредієнт, який використовують для запікання м’яса у духовці. Наші господині в більшості певно про нього не знають. Це бананова шкірка. Багатьом може здатися, що бананова шкірка – не вдалий компонент для приготування страви, передають Патріоти України.
Останнім часом різноманітні страви з банану все частіше присутні на нашій кухні.
У чому хитрість
При підготовці м’яса до запікання його зазвичай натирають спеціями і сіллю. А потім обертають у бананову шкірку. Шкірку фіксують шпажками або кулінарною ниткою, а потім ставлять у духовку. М’ясо готують як завжди, але результат сильно відрізняється від класичного варіанту.
Контраст відчувається на смак: м’ясо виходить м’яким, ніжним і ароматним. Все завдяки банановій шкірці, яку перед подачею до столу прибирають. Якщо є власна ділянка, то використану шкірку можна кинути в компостну яму або прикопати на грядці.
Ще одна кулінарна хитрість, пов’язана з використанням бананової шкірки, стосується приготування яловичини. Покладіть шкірку фрукта в каструлю, де вариться тверда яловичина. Так м’ясо готується швидше і виходить набагато м’якшим.
Страви з оселедця є дуже популярними в Україні. Від правильного вибору оселедця залежить не лише ваше задоволення від страви, але й здоров'я. Адже несвіжа риба може спричинити харчове отруєння, яке вважається одним із найнебезпечніших, пише РБК-Україна...
Горіхи - один із найкорисніших перекусів та доповнень до основних страв. Волоські горіхи, кеш’ю, кедрові, фундук, мигдаль - вибір широкий, і вони справді приносять користь організму. Але деякі види варто вживати з обережністю, передають Патріоти Україн...