Сало - не тільки смачний, але й дуже корисний продукт, який, на думку фахівців, можна їсти всім. Його можна смачно готувати: запікати, смажити, солити, варити, робити бутерброди, намазку на хліб, зазначають Патріоти України
Дієтологиня Наталія Самойленко розповіла в Instagram, в якому вигляді потрібно їсти сало, щоб воно було найкориснішим для організму.
Фахівчиня зазначила, що для людей із нормальним здоров'ям допустима денна доза холестерину становить 300 мг, а для тих, хто пережив інфаркт або інсульт – до 200 мг. Тобто вживання 30 г сала на день не тільки не підвищить рівень холестерину, а навпаки, спалюватиме його.
У якому вигляді вживати сало
"Сало найкраще вживати в солоному або маринованому вигляді, тому що якщо його посмажити або закоптити, воно вже не принесе користі для вашого здоров'я", – зазначила дієтологиня
Корисні властивості сала:1. У ньому багато вітамінів та мінералів, а саме: А, В1, В2, В3, В6, В12, D, а також кальцій, цинк, фосфор, залізо, магній, селен.
2. Омега-3 поліненасичені жирні кислоти, які так необхідні для утворення оболонок навколо нейронів та протидії запальним процесам.3. У салі холін – це вітамін B-комплексу, який бере участь у метаболізмі.
4. Вживання сала сприятливо впливає на судини та клітинні мембрани, тому що в ньому лецитин.5. Продукт також містить арахідонову кислоту.
Коли найкраще їсти сало
"Вживайте сало вранці або в обід, саме в цей час крім корисних речовин ваш організм отримає потужне енергетичне підживлення", – розповіла експертка.Кому краще відмовитись від сала
"Якщо у вас проблеми із серцево-судинними захворюваннями, потрібно відмовитися від солоного сала, вживайте у невеликих кількостях свіже або свіжоморожене за рекомендацією вашого лікаря", – підсумувала Наталя.
Лікар-інфекціоніст Світлана Іщенко розповіла про те, що буде з організмом, якщо позбавити його цукру та продуктів, які його містять, передають Патріоти України. За словами лікаря, через 2 дні відбудуться поліпшення у травленні, почнуть відступати пробл...
Деякі господині вважають, що готування має приносити задоволення і не займати багато часу. Для ресторанних кухарів найціннішим ресурсом є час. У професійних кулінарів немає можливості витрачати час на рутинні завдання, тому вони вигадали кілька хитрощі...