А ви це знали? У якому вигляді сало найкорисніше - відповідь експертки

Сало - не тільки смачний, але й дуже корисний продукт, який, на думку фахівців, можна їсти всім. Його можна смачно готувати: запікати, смажити, солити, варити, робити бутерброди, намазку на хліб, зазначають Патріоти України

Дієтологиня Наталія Самойленко розповіла в Instagram, в якому вигляді потрібно їсти сало, щоб воно було найкориснішим для організму.

Фахівчиня зазначила, що для людей із нормальним здоров'ям допустима денна доза холестерину становить 300 мг, а для тих, хто пережив інфаркт або інсульт – до 200 мг. Тобто вживання 30 г сала на день не тільки не підвищить рівень холестерину, а навпаки, спалюватиме його.

У якому вигляді вживати сало

"Сало найкраще вживати в солоному або маринованому вигляді, тому що якщо його посмажити або закоптити, воно вже не принесе користі для вашого здоров'я", – зазначила дієтологиня

Корисні властивості сала:1. У ньому багато вітамінів та мінералів, а саме: А, В1, В2, В3, В6, В12, D, а також кальцій, цинк, фосфор, залізо, магній, селен.

2. Омега-3 поліненасичені жирні кислоти, які так необхідні для утворення оболонок навколо нейронів та протидії запальним процесам.3. У салі холін – це вітамін B-комплексу, який бере участь у метаболізмі.

4. Вживання сала сприятливо впливає на судини та клітинні мембрани, тому що в ньому лецитин.5. Продукт також містить арахідонову кислоту.

Коли найкраще їсти сало

"Вживайте сало вранці або в обід, саме в цей час крім корисних речовин ваш організм отримає потужне енергетичне підживлення", – розповіла експертка.Кому краще відмовитись від сала

"Якщо у вас проблеми із серцево-судинними захворюваннями, потрібно відмовитися від солоного сала, вживайте у невеликих кількостях свіже або свіжоморожене за рекомендацією вашого лікаря", – підсумувала Наталя.

Не відірватися! Смачна піца з листково-дріжджового тіста - перекус нашвидкуруч

субота, 22 лютий 2025, 18:04

Приготуйте смачну піцу з листкового тіста. Швидка страва без заморочок за лічені хвилини, передають Патріоти України. Інгредієнти. Приготування. Викладіть тісто на рівну поверхню, щоб розморозилося. Після того розкачайте його до однакової товщини та р...

Господиням на замітку! Навіщо насправді потрібно промивати крупи - не всі про це знають

субота, 22 лютий 2025, 17:05

Не всі господині люблять витрачати свій час на такий важливий етап приготування їжі, як попереднє промивання крупи, передають Патріоти України. На їх думку, крупа і так чиста. До того ж термічна обробка дозволить знищити шкідливі мікроорганізми. Проте ...