Здається, що може бути простіше вареної картоплі? Насправді, залежно від того, вариться картопля для салату, пюре або просто як гарнір, є свої маленькі нюанси, передають Патріоти України.
Також потрібно знати, коли слід приступати до варіння картоплі при приготуванні супу – у холодній чи киплячій воді.
Насправді картопля у киплячій та холодній воді вариться однаково.
Щоб зберегти корисні властивості та вітаміни, потрібно регулювати температуру.
У мундирах картоплю варять лише у холодній воді.
Очищені картоплини слід варити в киплячій воді.
Пов’язано це правило з тим, що опущена в киплячу воду картопля покривається крохмалем і зберігає майже всі вітаміни.
Водночас температура води не впливає на смакові властивості готової страви.
Що стосується картоплі, яка вариться для супу, то нарізані кубики кладуться воду, що кипить на повільному вогні.
У майбутній суп картоплю кладуть останньою з усіх інгредієнтів, адже нарізана кубиками вона вариться досить швидко.
Якщо зібралися посмажити рибу, згадайте про те, які кулінарні помилки роблять її сухою та несмачною, передають Патріоти України. Багато хто з господарок стверджують, що багато в цій справі залежить виключно від виду риби та її якості, але це те саме, щ...
Деякі продукти не варто поєднувати з кавою через те, як це впливає на засвоєння поживних речовин або на роботу шлунково-кишкового тракту. Ось основні приклади, передають Патріоти України. Краще пити каву через 30–60 хв після їжі, а не на порожній шлуно...