А ви це знали? У яку воду кидати картоплю для супу - холодну чи киплячу

Здається, що може бути простіше вареної картоплі? Насправді, залежно від того, вариться картопля для салату, пюре або просто як гарнір, є свої маленькі нюанси, передають Патріоти України.

Також потрібно знати, коли слід приступати до варіння картоплі при приготуванні супу – у холодній чи киплячій воді.

Подробиці

Насправді картопля у киплячій та холодній воді вариться однаково.

Щоб зберегти корисні властивості та вітаміни, потрібно регулювати температуру.

У мундирах картоплю варять лише у холодній воді.

Очищені картоплини слід варити в киплячій воді.

Пов’язано це правило з тим, що опущена в киплячу воду картопля покривається крохмалем і зберігає майже всі вітаміни.

Водночас температура води не впливає на смакові властивості готової страви.

Що стосується картоплі, яка вариться для супу, то нарізані кубики кладуться воду, що кипить на повільному вогні.

У майбутній суп картоплю кладуть останньою з усіх інгредієнтів, адже нарізана кубиками вона вариться досить швидко.

Джерело: ПростоВей

А ви це знали? Навіщо в тушковану капусту додають молоко

неділя, 23 лютий 2025, 21:09

Кожна господиня має свої секрети приготування смачної тушкованої капусти, але навряд чи ці кулінарні шедеври можуть зрівнятися з ідеальною бабусиною стравою, передають Патріоти України. Найдосвідченіші господині чудово знають як приготувати ніжну тушко...

Перевірте себе! ТОП-5 симптомів, які свідчать, що ви п’єте занадто багато кави

неділя, 23 лютий 2025, 18:03

Кава – це не лише улюблений напій, який допомагає прокинутися вранці, а й потужний стимулятор, здатний впливати на наш організм. Однак, як і з будь-яким іншим засобом, важливо не перестаратися, передають Патріоти України. Надмірне споживання кави може ...