А ви це знали? У яку воду кидати рис - у холодну чи киплячу

Варіння рису – процес не такий простий, як здається, передають Патріоти України.

Якби все було так просто, то завжди виходив би ідеально розсипчастий рис. Але, на жаль, кожен другий раз виходить злипла каша або незрозуміла жижа.

Подробиці

Щоб рис вийшов розсипчастим, потрібно вибирати пропарені довгозернисті сорти.

Чим більше зернята, тим менше води вони вбирають і менше розбухнуть.

Рис потрібно ретельно промити до повної прозорості води.

Тепер потрібно розібратися із пропорціями.

Оптимальний обсяг води для варіння рису – 3 склянки води на 1 склянку рису.

В яку воду кидати рис?

А тепер відповімо на головне питання – в яку воду кидати рис?

Якщо кинути рис у киплячу воду, то він буде більше розварюватись.

Потрібно кидати рис у холодну воду, тоді він не перетвориться на злиплу кашу під час варіння.

Варити рис потрібно із напівзакритою кришкою на мінімальному вогні.

Кожні 5 хвилин рис потрібно перемішувати, щоб він не прилипав до стінки або до дна каструлі.

Коли рис приготувався, зливаємо воду і залишаємо його остигати з відкритою кришкою.

Зайва волога випарується, рис підсушиться.

Джерело: ПростоВей

Це варто знати! Як зелений чай впливає на мозок

четвер, 30 жовтень 2025, 18:43

Нове дослідження, про яке розповіло видання Real Simple, виявило, що люди, які дотримуються зеленої середземноморської дієти, варіації відомої Mediterranean Diet, збагаченої зеленим чаєм і водоростевою рослиною, мали повільніші процеси старіння мозку, ...

Є секрети! Книга рецептів Як приготувати розсипчастий рис - хитрощі від шеф-кухаря

четвер, 30 жовтень 2025, 11:45

Мабуть, найбільш популярною стравою з рисом можна назвати плов, який може буди не лише класичним, а ще й лінивим. А ще його використовують у овочевих закрутках на зиму, передають Патріоти України. Звісно, для різних страв підходить рис різних сортів — ...