Варіння рису – процес не такий простий, як здається, передають Патріоти України.
Якби все було так просто, то завжди виходив би ідеально розсипчастий рис. Але, на жаль, кожен другий раз виходить злипла каша або незрозуміла жижа.
Щоб рис вийшов розсипчастим, потрібно вибирати пропарені довгозернисті сорти.
Чим більше зернята, тим менше води вони вбирають і менше розбухнуть.
Рис потрібно ретельно промити до повної прозорості води.
Тепер потрібно розібратися із пропорціями.
Оптимальний обсяг води для варіння рису – 3 склянки води на 1 склянку рису.
В яку воду кидати рис?
А тепер відповімо на головне питання – в яку воду кидати рис?
Якщо кинути рис у киплячу воду, то він буде більше розварюватись.
Потрібно кидати рис у холодну воду, тоді він не перетвориться на злиплу кашу під час варіння.
Варити рис потрібно із напівзакритою кришкою на мінімальному вогні.
Кожні 5 хвилин рис потрібно перемішувати, щоб він не прилипав до стінки або до дна каструлі.
Коли рис приготувався, зливаємо воду і залишаємо його остигати з відкритою кришкою.
Зайва волога випарується, рис підсушиться.
Не у кожної господині виходить приготувати соковитим куряче філе, оскільки потрібно знати кілька тонкощів приготування страви. Якщо слідувати певним інструкціям, то страва завжди буде виходити якісною та смачною, передають Патріоти України. У чому поля...
Іноді навіть професійні кухарі припускаються помилок у приготуванні найпростіших страв, що вже говорити про любителів. Картопляне пюре навряд чи можна віднести до гарнірів, процес приготування якого проходить завше гладко, передають Патріоти України. К...