А ви це знали? У яку воду кидати рис - у холодну чи киплячу

Варіння рису – процес не такий простий, як здається, передають Патріоти України.

Якби все було так просто, то завжди виходив би ідеально розсипчастий рис. Але, на жаль, кожен другий раз виходить злипла каша або незрозуміла жижа.

Подробиці

Щоб рис вийшов розсипчастим, потрібно вибирати пропарені довгозернисті сорти.

Чим більше зернята, тим менше води вони вбирають і менше розбухнуть.

Рис потрібно ретельно промити до повної прозорості води.

Тепер потрібно розібратися із пропорціями.

Оптимальний обсяг води для варіння рису – 3 склянки води на 1 склянку рису.

В яку воду кидати рис?

А тепер відповімо на головне питання – в яку воду кидати рис?

Якщо кинути рис у киплячу воду, то він буде більше розварюватись.

Потрібно кидати рис у холодну воду, тоді він не перетвориться на злиплу кашу під час варіння.

Варити рис потрібно із напівзакритою кришкою на мінімальному вогні.

Кожні 5 хвилин рис потрібно перемішувати, щоб він не прилипав до стінки або до дна каструлі.

Коли рис приготувався, зливаємо воду і залишаємо його остигати з відкритою кришкою.

Зайва волога випарується, рис підсушиться.

Джерело: ПростоВей

А ви це знали? Навіщо господині обсмажують рис перед варінням

вівторок, 21 січень 2025, 9:14

Говорять, що обсмажування гречки перед варінням дозволяє приготувати просто казково смачну кашу. Щодо інших круп, то подібним чином господині надходять перед приготуванням рису. Тільки обсмажують його не на порожній сковороді, а в олії з часником, пере...

ТОП-5 секретів ідеального картопляного пюре

вівторок, 21 січень 2025, 8:15

Картопляне пюре стабільно входить у топ найпопулярніших гарнірів, які підходять до м’яса, риби, овочів. Досвідчені кулінари назвали низку нюансів, які дозволять приготувати ідеальне картопляне пюре, передають Патріоти України. Молоді бульби не підходят...