А ви це знали? У яку воду кидати рис - у холодну чи киплячу

Варіння рису – процес не такий простий, як здається, передають Патріоти України.

Якби все було так просто, то завжди виходив би ідеально розсипчастий рис. Але, на жаль, кожен другий раз виходить злипла каша або незрозуміла жижа.

Подробиці

Щоб рис вийшов розсипчастим, потрібно вибирати пропарені довгозернисті сорти.

Чим більше зернята, тим менше води вони вбирають і менше розбухнуть.

Рис потрібно ретельно промити до повної прозорості води.

Тепер потрібно розібратися із пропорціями.

Оптимальний обсяг води для варіння рису – 3 склянки води на 1 склянку рису.

В яку воду кидати рис?

А тепер відповімо на головне питання – в яку воду кидати рис?

Якщо кинути рис у киплячу воду, то він буде більше розварюватись.

Потрібно кидати рис у холодну воду, тоді він не перетвориться на злиплу кашу під час варіння.

Варити рис потрібно із напівзакритою кришкою на мінімальному вогні.

Кожні 5 хвилин рис потрібно перемішувати, щоб він не прилипав до стінки або до дна каструлі.

Коли рис приготувався, зливаємо воду і залишаємо його остигати з відкритою кришкою.

Зайва волога випарується, рис підсушиться.

Джерело: ПростоВей

Ви будете здивовані! ТОП-5 переваг яєць, які можуть допомогти вам схуднути

п’ятниця, 27 вересень 2024, 0:10

Яйця — це чудовий варіант для сніданку, багатий на білок та здорові жири. Крім легкості у приготуванні, цей продукт здатен підтримати ваше здоров’я та навіть, допомогти схуднути, контролюючи апетит та зменшуючи ризик переїдання, передають Патріоти Укра...

Смакота! Чебуреки з лаваша на швидку руку

четвер, 26 вересень 2024, 22:10

Чебуреки – ситна та смачна страва. Але возитися з тістом подобається далеко не всім, та й час не завжди є. Ось саме для таких випадків існують «ледачі чебуреки». Такі чебуреки – безпрограшний варіант для швидкого перекусу або оригінальної закуски для п...