А ви це знали? В який момент при варінні треба солити картоплю

Кулінарні правила існують не просто так, бо їх придумав якийсь шеф-кухар. Вони допомагають правильно та смачно готувати продукти, передають Патріоти України.

Давайте розглянемо приклад на основі картоплі. Її часто готує більшість людей, але частина з них не знає правильного моменту для використання солі. А він є. Варена картопля — проста страва. І сіллю її можна як покращити, так і зіпсувати.

Коли солити

Шеф-кухарі не рекомендують класти сіль в холодну воду. Вона не розчиняється, а от картоплі шкодить. Вона може розваритись. Норма солі складає приблизно 0,5 ч.л. на 1 л води.

Дотримуйтесь кулінарних правил та соліть картоплю після закипання води. Якщо цей момент пропустили, тоді покладіть через 5 хвилин.

Ось і всі хитрощі, секрети та правила. Нічого складного. На перший погляд здається, що все це банально та зрозуміло, а по факту впливає на результат. Спробуйте та переконайтесь.

Сало чи вершкове масло? Ось який жир насправді корисніший для організму

четвер, 18 грудень 2025, 12:15

Вершкове масло десятиліттями вважалося беззаперечно корисним жиром - недарма з’явився вислів "маслом кашу не зіпсуєш". Його вершковий смак давно став звичним у кашах, пюре та випічці. А як щодо сала? Який продукт безпечніший для серця і судин - сало чи...

Ви могли це не знати! Як слід зберігати мед

четвер, 18 грудень 2025, 11:45

Навіть коли ви обрали та купили мед, його ще треба правильно зберігати. Мед, що зберігається в неналежних умовах, не тільки занадто швидко кристалізується, але й може втратити свій смак і просто зіпсуватися. Однак це поширена помилка, яка призводить до...