А ви це знали? З якою метою макарони обсмажують перед приготуванням

Якщо почитати інструкцію з приготування макаронів, там не буде рядка про смаження. Просто треба залити водою, посолити та відварити протягом певної кількості хвилин. В кулінарії є практика попереднього обсмажування. Поговоримо про це детальніше, передають Патріоти України.

Подробиці

Макарони з твердих сортів пшениці найкращі в плані якості. Вони тримають форму, не розварюються. Але не всі саме такі. Дешевші можуть злипатися та утворювати одну велику макаронну грудку, а не апетитний гарнір.

І саме в таких випадках, коли ви розумієте, що якість макаронних виробів може підвести, їх краще обсмажити на сухій сковороді. Прогрійте їх добре протягом 1-2 хвилин, а потім вже відправляйте їх в каструлю з водою та варіть.

Аналогічна мотивація обсмажити макарони в процесі приготування перших страв. В супі макарони теж розварюються та дають каламутний колір. Щоб цього не було, обсмажте також на сухій сковороді, а потім відправляйте доварюватися в суп. Смачного!

Смакота! Як приготувати ліниві млинці, які розлітаються по тарілках дуже швидко

субота, 18 січень 2025, 18:05

Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...

Як зробити тефтелі, які здивують оригінальним пікантним смаком

субота, 18 січень 2025, 17:13

Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...