А ви це знали? З якою метою замочують картоплю перед смаженням

Картопля містить крохмаль. Його підвищений рівень може стати причиною, чому при смаженні картопля розвалюється, прилипає, втрачає форму. Кулінарні поради допоможуть виправити це неподобство, а ваша улюблена страва буде найкращою, передають Патріоти України.

Подробиці

Картоплю треба почистити, нарізати для смаження та покласти в воду на 30-60 хвилин. Навіть при відсутності часу треба промити хоча б водою з-під крана. При вимочуванні крохмаль вийде з картоплі. Це стане зрозуміло, бо вода стане каламутного кольору.

Мокру картоплю в жодному випадку не кладуть смажитися. Спочатку її потрібно висушити паперовою серветкою, а потім вже відправляти на розігріту з олією сковороду. Тепер картопля точно буде ідеально посмажена. Смачного!

А ви це знали? Досвідчені господині розповіли, чи потрібно накривати каструлю кришкою при варінні супу

середа, 11 грудень 2024, 17:08

Суп – перша страва, яка традиційно входить до складу обіду. Господині досить часто готують цю страву. Втім, незважаючи на його популярність, далеко не всі знають про одне з важливих правил. Так, багато кулінарів навіть не замислюються про те, як варити...

Не робіть так! ТОП-3 помилки у приготуванні холодця, через які він не застигає

середа, 11 грудень 2024, 16:12

страва української кухні холодець (або менш поширена назва – студенець або драглі), вважається не тільки святковою стравою, а й готується господинями просто без приводу, тому ще це ситно, корисно та смачно, передають Патріоти України. Однак є три помил...